Székrekedés ellen a Laveolac szirup, vagy a glicerines kúp a jobb?
nekem a laevolac nagyon bevált, elég belőle 10 ml és szinte egyből hat. de a glicerines kúpot is ajánlották, csak az elég kellemetlen számomra, persze mindenki más..
25 hkm
A glicerines kúpot csak végszükségben érdemes alkalmazni.
Három lépcsőben jó kezelni a székrekedést csecsemőknél:
1. Kamillatea, esetleg kevés (! max. fél teáskanál) cukorral. A legtöbb esetben már ez is hat.
2. Laevolac szirup
3. Glicerines kúp, de csak ha minden kötél szakad, mert ez pusztán a széklet kicsúszását könnyíti meg - ehhez a metódushoz a baba hozzászokhat, és abszolút nem tud majd nélküle kakilni. Pusztán helyileg hat, tehát nem a székletet lazítja, az előző két megoldással szemben.
Székrekedéses babával érdemes mindből tartani otthon, és ilyen fokozatokban próbálkozni velük.
Nnna, én is azt hittem, hogy babának... :))))
De rád is ugyanez érvényes, csak te nyilván fogsz majd tudni wczni kúp nélkül is. :))
:)))))))))))
Egyenlőre saját részmre keresem a megoldást....
33hkm
Szia!
Én is székrekedésre hajlamos vagyok. Erőteljesen meg kellett küzdenem, hogy normális székletem legyen. Kellő folyadék- és rostbevitellel szerencsére sikerült.
Amíg ki nem derült, hogy GDM-es vagyok, addig a szilvalé használt, aztán sajnos a dietetikus letiltott a szilváról...
Szóval, ha nincs gond a vércukroddal, próbáld ki a szilvalevet, remélem beválik!
(Ezt viszont a kislányomnál tapasztaltam: a grapefruit kifacsart leve Nála bevált szorulás ellen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!