Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség alatt hányszor...

A terhesség alatt hányszor kell elmenni a védőnőhöz, egyáltalán kötelező?

Figyelt kérdés

Talán 3-szor voltam nála, de már 1,5-2 hónapja nem voltam, ő nem mondta, hogy menjek én meg nem érzem szükségesnek. Második terhességem, 33 hetes vagyok.

Itt nincs olyan, mint az orvosnál, hogy legalább 4 pecsétnek lennie kell, ugye?

2012. jún. 12. 11:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
az orvosi pecsétek számítanak, ne ma védőnői. Ha nem hiányzik, ne menj. Ha viszont van időpontod és soha nem mész, akkor rád küldheti a családvédelmiseket. Egyébként lehet írásban jelezni, hogy nem tartasz igényt a szolgálataira és onnantól nem kell járni.
2012. jún. 12. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy kötelező menni. Nem is tudom mi lenne ha nem járnék hozzá (havonta megyek 1x) , mivel minden beutalót, kismamakönyvet Ő állított ki nekem. Plusz vérnyomás mérés, súly, haskörfogat, vizelet vizsgálat stb.

Én úgy tudom azt a papírt is Ő adja amin a 4pecsétnek kell lennie. Nálunk legalábbis így működik. SŐt, még csak 23 hetes vagyok, de már 2x kint volt nálunk, és még 1x jönnie kell. Amúgy meg vagyok vele elégedve, rendes Nő.

23hkm

2012. jún. 12. 11:20
 3/12 anonim ***** válasza:
nekem mindkétszer a kórházban a doki adta a 4 pecsétről az igazolást, és az összes beutalót is a dokimtól kaptam, tehát ez ezek szerint helyenként változó. A kitöltendő papír létezik, itt a neten is utána lehet nézni.
2012. jún. 12. 11:37
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Védőnő csak a kiskönyvhöz kell, ha azt megkaptad, nem kell felé sem nézned többet, ha nem akarsz (én sem szoktam, harmadik babó). Kerek perec megmondtam a védőnőnek, hogy nem tartok igényt rá, ha kell, szívesen kitöltöm a papírt erről, de ő azt mondta, inkább hallgatólagosan állapodjunk meg abban, hogy nem zavarjuk egymást, mert őt előveszik azért, ha visszamondja egy kismama a szolgáltatást. Nekem rendben van, csak hagyjon békén. Ebben maradtunk.

4 pecsét csak orvosi lehet, mást el sem fogadnak, a védőnő mondhat bármit!!

2012. jún. 12. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kötelező. És az ő pecsétje is kell nem csak a dokié..engem nem zavar ha menni kell sőt jó is ha valamit megszeretnék tudni.Ő segít. 2.terhességem..
2012. jún. 12. 12:03
 6/12 anonim ***** válasza:
35%
Kedves utólsó válaszoló, nincs olyan, hogy "nálunk kötelező", legfeljebb szokások vannak, amiket bemesélnek a kismamáknak. De a 4 pecsét pl. az egyszeri anyasági juttatáshoz kell, azt a MÁK adja, márpedig az pontosan ugyanazt kéri egy Budapesti, egy Miskolci meg egy Csajágaröcsögei kismamától is. 4 db orvosi pecsétet. Erre figyelj, hogy legyen meg, mert a védőnőivel elhajtanak a sunyiba.
2012. jún. 12. 12:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát basszus nekem a hócipőm tele van a védőnővel. 6 hét múlvára vagyok kiírva és már 7x voltam nála. Fogadott dokim van, aki havonta rendesen megvizsgál, a védőnőhöz is havonta járok, mindig 2 héttel a doki előtt, tehát 2 hetente izélgetnek a hülye vizsgálatokkal. Rákérdeztem a védőnőnél, hogy muszáj-e jönni. Azt mondta igen, mert őt veszik elő és neki jelentenie kell, ha nem megyek. Meg, hogy ő adja ki a papírokat majd.

És bosszant, hogy ugyanazt nézi, mint a dokim, meg rám akar tukmálni mindent. Valami betétet akart velem vetetni hétfőn, amit állítólag patikában nem lehet kapni, de ez a legjobb! 4200/csomag!!! Kész vayok tőle, meg, magamtól, mert nem tudom, hülyére vesz-e éppen.

4 pecsét tuti nem kell. Az a dokitól kell.

Szóval valaki szerint kötelező, valaki szerint nem. Fogalmam nincs mi az igazság. De már kibírom a 6 hetet... :(

2012. jún. 12. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, kedves utólsó, a védőnőt veszik elő, ha te aláírod, hogy nem kéred a szolgáltatást. Ugyanis őt vonják kérdőre, mit csinál, miért nem tudja elfogadtatni magát a kismamával, stb. De ezzel ne törődj, azt tedd, ami neked jó!! A betétet meg csakis akkor vedd meg, ha te úgy érzed, hogy szeretnéd. Semmire nem kényszeríthet, pláne olyasmire, aminek anyagi vonzata is van. Biztos másodállásban az anionos betétekkel vagy hasonlókkal foglalkozik, ami ugyan szíve joga, de nem használhatja fel védőnői befolyását hozzá, ellenkező esetben akár ki is rúghatják.
2012. jún. 12. 12:58
 9/12 A kérdező kommentje:

Sokat nem ér az én védőnőm, még jó, hogy az első terhességemnél nem ő volt, mert kb. semmit nem tudtam volna meg tőle. A beutalókat nem ő adja, a kiskönyve is hiányosan írogatott be dolgokat. A vérnyomásomat és a súlyomat mérte meg, ennyi. Kb. 3 hete találkoztam vele az utcán, akkor sem mondta, hogy mennem kéne hozzá, én meg nem erőltetem. Egyébként ha felhívna, akkor azért elmennék. A vége fele azért lehet, hogy megkérdezem, hogy nem kellene-e találkoznunk?

Köszönöm minenkinek a válaszokat.

2012. jún. 12. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Vajon kinek fáj az igazság - és miért????? - hogy lepontoz egy olyan választ, amiről maga is meggyőződhet, keressen rá a neten a védőnői szolgálatra, meglátja bárki, hogy igazat írtam!
2012. jún. 13. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!