Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Táppénz módosítás augusztustól...

Táppénz módosítás augusztustól. Kire vonatkozik?

Figyelt kérdés

Van akinek sikerült egyértelműen utánajárnia, hogy kire vezetik be a 60%-os táppénz csökkentést (illetve egyben maximálást)? Két illetékes hivatalt is megkerestem, de mindkét helyen mást mondtak.

Az egyik szerint mindenkire, míg a másik szerint csak azokra, akik júl. 31. után válnak keresőképtelenné.

Felhívtam egy harmadikat is, nekik fogalmuk sem volt.

Engem augusztusban amúgy is megkérne a munkahelyem, hogy irassam ki magam, de ha a második verzió lesz az igaz, akkor nem várnék addig.

Köszi szépen a segítséget!

25 hetes km

2009. júl. 3. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én is hasonló helyzetben vagyok!

Nekem azt mondták, hogy ahhoz, hogy a szülésig 70%-ot kapjak, valóban el kell mennem táppénzre július 31-ig. De, ha még nem vetted ki a 15 nap betegszabadságot, amit ugye a munkáltató fizet, akkor sürgősen már most menj el betegállományba, ugyanis ez nem számít bele! Csak a 15(munka) nap lejárta után leszel táppénzen, így már nem sok időd van, ha kiszámolod júli 31-ig. Jövő héten már irány a doki és táppénz. Ha augusztusban elküldenének, nem érdemes várnod, mert sokkal többet buksz rajta!

2009. júl. 3. 13:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem itt mondták ill. írták, hogy valóban, júl.31-ig meg kell kezdeni a TÁPPÉNZT.
2009. júl. 3. 22:28
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Lányok!

Tudtam hogy itt kell érdeklődnöm, nem a hivatalos szerveknél! :)

Jövő hét elején már intézem is.

Minden jót nektek!

2009. júl. 4. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!