Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tud na valaki segiteni abban?...

Tud na valaki segiteni abban? Hogy milyen a szülészet a fehérvári szent györgy korházban? Tapasztalatok érdekelnének! Mert otfogok szülni! 37. hét-ben vagyok és az elsö lesz!

Figyelt kérdés

2012. jún. 9. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Én csak jót tudok mondani. Igaz nekem volt fogadott orvosom és szülésznőm is.

ha bármi konkrétebb kérdésed van akkor írjál.

Egy jó tanács. csinálj külön szülőszobás csomagot! Vigyél magaddal betéteket és hálóinget!

2012. jún. 9. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!!

Nekem volt fogadott dokim,minden jó volt.Ha érdekel valami konkrét,irj nyugodtan privit!!:)

2012. jún. 11. 08:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! Fogadott orvosom volt nekem is, császárral szültem.

Mindenki nagyon rendes volt.

2012. jún. 11. 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:
szia!Bocsi az off-ért, lehet hogy találkozunk, bár én most vagyok a 36. héten :)
2012. jún. 11. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az első tanácsom: szerdánként 14:00kor van lehetőség szülőszoba látogatásra, ilyenkor csoportban egy szülésnő körbevezet a szülészeten és a gyermekágyas részen. Ott fel is tudod tenni a kérdéseidet, gondolom van.

Ha esetleg nem tudsz elmenni, egy kis tájékoztató:

Ha itt az idő fel kell menni a szülészetre apukával, szülőszobás pakkal, kórházi pakkal. Ott le kell vetkőzni, és felvenni az általad vitt hálóinget és papucsot, más nem lehet rajtad. Majd felvesznek, vizsgálnak, vajúdóban CTG. Innen lehet átkerülni a 4 szülőszoba egyikébe, ide már mehet apuka is, feltéve hogy előtte megvette az apukás ruhát (1000 ft) helyben. Nekem nem volt, és most sem lesz fogadott doki és szülésznő. Időnként bejön az ügyeletes doki, megnézi mi a helyzet, valamivel gyakrabban pedig egy szülésznő jön, megkérdezi hogy vagy, tesz fel CTG-t. Addig meg apukával el lehet lenni. Van ott szék, szülőágy, fotelágy, régen volt ilyen nagy labda is, most már nincs sajnos. Van hozzzá wc-zuhanyzó, azt nyugodtan használhatod. Ha valami gond van, akkor küld ki apukát, hogy szóljon valakinek. Pl. érzed a tolófájást, akkor becsörtet pár ember, és lehet szülni. Szülés után a babát a hasadra teszik, apuka elvághatja a köldökzsinort, majd elviszik lemérni, öltöztetni, oda apuka mehet a babával, anyukát meg összevarrják, ha vágni kellett. Ha nincs éppen csúcsforgalom, akkor babát visszahozzák és még 2 órát ott lehet tölteni hármasban (ez nagyon jóóó). Utána anyukát elviszik osztályra, a csomagjaival együtt, addig a babát 2 órán át megfigyelik, majd utánadviszik.

A szülés napja a 0.nap, sima szülés esetén a 3. napon 10-től, császár esetén a 4. napon lehet hazatávozni.

Nekem nem volt és most sem lesz fogadott doki és szülésznő. A férjem velem volt, igazából ez számított. A ügyeletes dokival meg csak addig találkozol amig vizsgál, meg összevarr. Nagyjából találkoztam már szinte mindegyikkel (első terhesség folyamán, második folyamán be kellett feküdnöm pár napra), nem tudok rosszat mondani, van aranyos, van kedves, van vicces, van tárgyilagos, és van aki nem volt szimpi, mert nekem homosexuálisnak tűnt a hangja... De más bajom nem volt velük. A szülésznők pedig egy tündérek egytől egyig.

Ha kell Szent Györgyre specializált kórházi lista, írj privit!

38+5 KM

2012. jún. 11. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!