Kismamik! Vehetek be nospát, ha mensi szerű görcsös érzésem van?
Jóég, kedves kérdező, én orvosként ne haragudj, hogy ezt írom, de nem vagy komplett...
Arctalan, névtelen, netes véleményekben jobban bízol, mint olyan valakiben, aki hat+öt évig készült erre a szakmára...?! Gratulálok, akkor majd a szülésedet is gyakorikérdéseken vezettesd le... Kár, hogy nem lehet műhibapereket indítani a szakképzett fórumos válaszolók ellen, olyan zagyvaságokat írnak néha...
De itt a netes vélemény, szültem is már, tehát tapasztalatom is van, és szedtem is nospát:
1. NEM teratogén, azaz nem árt a magzatnak, a méhszájat valóban lazíthatja JÓVAL nagyobb mennyiségben.
2. Szedtem a terhességem alatt, egészséges, 4 kilós lányt szültem a 38. héten, sürgősségi császárral, a császár napján is c3000 volt a méhszájam.
Veszélyeztetett terhesként napi 3x2 No-spa-t kellett szednem a másik 16 szem gyógyszer mellé. Ugyanígy a második és harmadik gyerkőcnél is.
Az elsőnél terminustúllépés miatt császár, másodiknál is totál zárt méhszáj, szintén császár. Harmadik érkezik szűk egy hét múlva. Egyszóval nem fogsz nemhogy egy fél, de napi 6 tablettától sem megszülni.
Elég ostoba dolog egy fórumtársban bízni az orvosod helyett...
Korán kezdett keményedni a pocakom, a 18. héttől, rövidült a méhnyakam, veszélyeztetett terhes lette, emelt magnézium mellé (a Magne B6 semmit nem ért, MAgnesii citricii 4*1) - ha fájt is a pocakom, akkor az orvosom, akiben maximálisan megbízom -a No-spát javasolta. Félidőben kiderült, hogy epehomokom van, és láss csodát erre is No-spát kaptam. A görcsök sokkal veszélyesebbek, nyílhat a méhszáj, ennek megelőzősére kell szedni, ha a magnézium nem elég.
Még hogy gyengíti a méhszájat....
37 hetes kismama
Keress másik orvost, akiben megbízol. Én az enyémhez 6 éve járok, nem csak a terhességem elején kezdtem el járni hozzá, így maximálisan megbízom benne. Orvosi műhiba nem egy magzatra ártalmatlan gyógyszer felírása miatt gyakori.... Mint itt sokan írták, hogy a magnézium és pihenés mellett jelentkező görcsölés veszélyesebb, a vetélés és koraszülés miatt,mint 1-1 No-spa. 25 hetesen azért ennyire bízhatnál az orvosodban, nemsokára szülsz, ott is megkérdőjelezed majd a döntéseit?
37 hetes kismama
OFF:
Mo.-n mindenki orvos. Műhibákból kifolyólag eszméletelenül kevés embernek lesz bármilyen baja, hiszen minden orvos (igen kis kivétellel) a lehető legnagyobb gondossággal jár el. Nem azért, mert olyan jó ember, hanem azért, mert ez a jól felfogott érdeke.
Orvosként azt is tudom, hogy ami hozzátartozónak műhibának tűnik, majd a boncolás után az "orvostársadalom összezárásának", "eltusolásnak", az szinte soha nem az. Kívánom mindenkinek egyszer érezni a vállán a döntések olyan fajta súlyát, amely emberéletekben mérhető. MINDENKI, mindenki igyekszik a legjobbat kihozni a helyzetből. Nem mindenki kedves, van, aki nem is emberséges, és van, aki kevésbé okos-ügyes. De direkt ártani - na azt senki nem akar, ebben egészen biztos vagyok.
Nem könnyű orvosként döntéseket hozni, és sokszor kőkeményen mérlegelni kell rossz és legrosszabb között. De nőgyógyászként egy Nospát felírni keményedésekre - na ehhez egy orangután tudása is elegendő. Ha nem bízol benne egyébiránt - válts orvost, kérj más véleményt. De ne a gyakori kérdéseken válaszolókét.
Kérdező, ha nem bízol az orvosodban, miért jársz hozzá? Nagyon veszélyes, és végtelenül ostoba dolog, hogy itteni laikusokra hallgatsz az orvos helyett.
Pont attól szülhetsz meg, hogy engeded a méhedet görcsölni, és nem követed az orvos utasításait.
Én is sokat görcsöltem, az orvosom nekem is azt mondta, hogy sedjem a Nospát, pont azért, hogy megszűnjenek a görcsök és ne nyíljon ki a méhszáj. Szedtem rendesen, nem is lett semmi baj, a méhszájam zárt maradt a szülésig, a babám is teljesen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!