25 hetes terhes vagyok, és megcsípett egy KULLANCS! Szerintetek lehet bajom?
Amint észrevettem mentem az ügyeletre, hogy szedjék ki. Ki is szedték, és azt mondták, ha bepirosodik akkor menjek vissza. Most egy nap múlva van ott egy borsónyi piros folt, ami egy kicsit be van duzzadva.
Be kell pánikolnom, vagy ez tök normális?
Ha elkaptam a lyme-kórt, akkor a babám is beteg lesz?
Tudom egy kicsit túlreagálom, de nagyon meg vagyok ijedve.
Ha azt mondták, h ha bepirosodik menj vissza, akkor miért itt kérdezősködsz?
Ha pedig elkaptad a lyme-kórt, akkor szerintem a legkevesebb amivel foglalkozhatsz a baba. Akkor örül az ember, ha túléli. Egyébként nagyon kevés a lyme-kórt terjesztő kullancs, a média fújja fel nagyon az egészet.
Ez normális, mert picit begyullad a kullancs helye, de csak ugyanúgy, mintha szálka lenne, a Lyme-kór csak hetek múlva jelentkezne, de akkor sem piros foltként, hanem gyürü alakvan.
Nem kell idegeskedned, nem lesz semmi bajotok.
Szia!
Pont most szerettem volna feltenni hasonló kérdést, mert én tegnap este vettem észre, hogy egy szemétláda kullancs belém mászott. (a hétvégét vízparton töltöttük és ott szedtem össze) Tiszta ideg lettem, hogy mit csináljak, várostól, kórháztól elzárva éjszaka 11 órakor vettem észre. Felhívtam az ügyeletet, hogy mit tegyek, azt mondták, hogy szedjem ki, ha beleszakad az sem baj, de szedjem ki. Ha 5 Ft nagyságú piros folt jelenik meg, akkor menjek orvoshoz. Kiszedtem, úgy fest, hogy nem szakadt bele, a pirosság is halványodik. Nagyon megijedtem, elképzeltem már minden rosszat ami a babával történhet.
Te hogy vagy mára?
19+1 hkm
Hát nekem csütörtökön történt a dolog. Péntekre kb 1-2 mm-t nőtt a csípés helye, azóta a mérete maradt, de jól besötétedett a csípés helye. Ma voltak látogatóban a sógornőmék, (aki egészségügyis) és ő mondta, hogy ez így oké, de figyelgessem a csípés helyét.
Remélem, hogy nem lesz semmi gond, de szerintem megnézetem a dokimmal holnap.
Majd írd meg, hogy mi lett a te csípéseddel!
Remélem neked sem lesz gond belőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!