Mi okozza a "mindjárt megjön" érzést terhesség alatt?
Valamilyen izomcsoport okozza,vagy mi a pontos magyarázat rá?
Azt tudom,h még emlékszik a szervezet a mesi idejére,nekem ez pont most lenne. 26hkm
Lehet, hogy azert, mert a petefeszek terhesseg alatt progeszteront termel, mint a menstruacio elötti idöszakban.
Furcsa alhasi fájdalmak, enyhe mensesre emlékeztető görcsök mindhárom harmadban előfordulhatnak, nem kell foglalkozni velük.
Én úgy tudom, hogy kisterhességben a méh hirtelen növekedése, a méhszalagok nyúlása, a petefészkek, és a különböző szervek nyomódása okozza ezt a "mindjárt megjön érzést".
Középidőben a magzat már nagyobb, jobban ingerli a méh falát, enyhe méhösszehúzódások is létrejöhetnek, amely szintén mensis-mindjárt megjön érzést okozhat.
Nagyterhességben pedig már ez az érzés átfordulhat jóslófájásba, amikor már nem csak megjön-érzésed van, hanem inkább görcsszerű-fájdalom.
A magnézium tényleg segít, de a megjön-érzés és a mensi-szerű görcsök legtöbb esetben teljesen normális reakciói a terhes szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!