Mennyire veszelyes az ha lent van a placenta? Ez valtozhat 1-2 het alatt vagy kezdjek aggodni?
kaptam ra gyogyszert de megis aggodok,nehogy baj legyen?volt mar valakinek ilyen,és mi lett a vége?
Akik tapasztaltak már ilyet azok irjanak!
Szia!
Az én terhességem is így indult, de kb. a 20. hét körül minden normalizálódott a méh megnövekedésének köszönhetően. Most 27 hetes vagyok és minden ok.
Kívánom neked is ugyanezt!
Nekem a 16. héten diagnosztizálták a mélyen fekvő méhlepényt, szex után vérzésem volt, így derült ki. Ilyen esetben csak programozott császárral lehet szülni, mert a lepény eltakarja a "kijáratot" és vajúdás közben korán leválik a méhlepény és olyan vérzés lép fel, hogy alig van idő a mentésre. Engem erre készített fel a doki - semmi vajúdás, semmi szülés. Császár.
Aztán úgy a húszon valahányadik héten, már nem emlékszem, az UH-n mindent rendben találtak, a méh növekedésével együtt a lepény, úgy mond, feljebb csúszott.
1-2 hét múlva szülnél? És mennyire van lent? Eltakarja a méhszájat? Ha nem, akkor a fentiek nem igazak.
Mennyi idős terhes vagy?
Mert az elején-ahogy előttem írták, a méh növekedésével együtt a placenta "felvándorolhat", de nem törvényszerű. Azt hogy erre milyen gyógyszert adtak, el sem tudom képzelni, hisz nem hiszem, hogy ezt bármi is befolyásolhatná...
Nekem is a terhességem második felében minden uhon azt mondták, hogy lent van a méhlepényem, és a 39. héten költöztünk, nagyon féltem, hogy mi lesz, ha baj lesz. De kibírtam, és az új városban azonnal elmentem uhra, ahol azt mondták, hogy a helyén, fent van a méhlepény. Szóval nem tudom mit láttak az előző 3 alkalommal....
A lényeg, hogy semmi baj, ha lent van, ettől még ki tudod hordani a babát, ne izgulj. Többet kell pihenni, mert a baba nyomja a placentát, és lehetnek kisebb vérzések is-de ez sem törvényszerű.
Az, hogy tudsz-e természetes úton szülni, az fogja eldönteni, hogy teljesen elzárja-e a méhszájat, vagy sem. De ez az utolsó pillanatban fog kiderülni.
Addig meg ne izgulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!