Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség 13. hetében az...

Terhesség 13. hetében az ultrahang a hemisferiumok (agyféltekék) asszimetriáját mutatta, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

Tud valaki erről valamit?

Csak jövő héten küldenek genetikára

Segítsetek!

2009. júl. 2. 14:32
 1/1 anonim ***** válasza:

szia!

Nem vagyok genetikus, így lehet, hogy a válaszom nem helyénvaló; de azt hiszem a terhesség 13. hetében ugyan kialakul az agy , de szerkezetileg korántsem kifejlett. Az hogy aszimmetrikus , jelentheti azt, hogy az egyik félteke kisebb , mint a másik. Szerintem ez még nagyon sokat változhat. A terhesség 39-40 hét; ez pedig nagyon az eleje. Tudom, ez nem pontos válasz a kérdésedre de minden változik. Az agykamrák helyzete is, nagysága ... stb. Ha idősebb terhes lennél (pl. 28-30 hetes) azt írnám, hogy ez probléma; de 13. hét után még nagy változások várhatóak.

2009. júl. 2. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!