Van még olyan kismama, akinek a terhessége alatt végig gyógyszert kell szednie egy betegségére?
Én sajnos súlyos refluxos vagyok,arra szedek gyógyszert.Genetikai tanácsadóban azt mondták B besorolású a gyógyszer,tehát elvileg nem lesz gond.Én azért mégis izgulok!
Van még valaki így rajtam kívül,Vagy ismertek ilyet?
Controloc-ot szedek.A nőgyógyász nem örül neki túlságosan,dehát a genetikai tanácsadóban engedélyezték.
Már régebben is próbáltam abbahagyni,de mindig az lett a vége,hogy teljesen felmaródott a gyomrom,lefogytam és csak 1 hónap alatt jöttem rendbe gyomorbevonókkal.
Most nem tudom,hogy mit csináljak?Mikor kockáztatok nagyobbat?
A Controloc egyéni mérlegelés alapján adható, tehát ha nagyobb az előnye, mint a kockázata, akkor szedhető. De ez a legtöbb terhesség alatt szedhető gyógyszernél így van. Én a helyedben megkérdeznék egy gasztroenterológust!
A Lokrennél ugyanez van, de széles a gyógyszerek skálája, ha kételkedsz benne, mindenképp beszéld meg a dokival,(a legtöbb kismama Betaloc-ot kap erre).
Általános igazság, hogy terhesség alatt nem javallott semmilyen gyógyszer szedése, csak akkor, ha nagyon muszáj. Ennek ellenére sajnos sokan vagyunk, akiknek elengedhetetlen a gyógyszer!
Szia!
A barátnőm epilepsziás és egész terhessége alatt szedte a gyógyszerét, az adagot a doki állította be neki. Ma egy 22 hónapos makk egészséges kiscsaj anyukája, hála Istennek!
Szia köszönöm a választ nem kételkedek benne csak megkérdeztem akor elvileg nem lesz semmi baj ugye?
Doki mondta hogy ok minden mert ez jobb mint a betaloc elötte tavajig azt szedtem utánna kezdtem el a lokrent mert az jobb álitólag és a babát sem bántja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!