24 hetes terhesen nagyon elkezdett dagadni a bokám és fáj is. Mit tudok ellene tenni?

Először is sürgősen mérj vérnyomást. Ha az nincs magasan, akkor izgulni nem kell. (Ha magas lenne, akkor sürgősen végeztess soron kívüli vizelet vizsgálatot is!)
Én napközben nem nagyon értem rá pihengetni.
Ezért az ágyam végébe a lábamnál megemeltük a matracomat, és alá tettünk egy plédet. Így reggelre mindig visszacsökkent a vízmennyiség, persze nem olyanra, mint nem terhesen, de elviselhető volt így.
Ezen felül hagyj el az étrendedből minden plusz sót, és a főtt ételt is a lehető legkevesebb sóval készítsd.
Kb. ennyit lehet.
Ja, és még mondják a napi 4-5 almát is, ezt én CH diéta miatt nem tudtam kipróbálni.
A vérnyomásom rendben van!
Ma is és tegnap is nagyon sokat álltam és mászkáltam. Szerintem, attól van. Csak most már elégé fáj és gondoltam tudtok adni valami tanácsot mit tehetnék ellene.

Nagyszerű, akkor toxémia kizárva.
Sajnos csak annyi tanács létezik, amit már leírtam.
És mint tapasztaltad, az ácsorgást kerülni kell...
És ülésnél is arra kell figyelni, hogy a szék a combod alatt ne nyomjon, mert attól is bevizesedik...

Sajnos, muszáj még járkálnom egy pár hétig. tanár vagyok és a suli még 2 hét, tána júni 30-ig bent kell lennünk.
Köszönöm a tanácsokat!

Részvétem. A férjem is tanár. Ez egy stresszes időszak... :o)
Akkor a harisnyát próbáld beszerezni, és a matracemelést, már ettől jobb lesz!
Jó pocakosodást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!