Kicsit több hüvelyi váladék normális a harmadik trimeszterben?
Eddig is volt kevéske, de a napokban már kicsit több jön. Semmi baj vele,tiszta, nem kellemetlen szagú, de kicsit bővebb, már tisztaságit kell használnom. Kismamák, ez normális? Nektek is ilyen? Vagy menjek vele dokihoz?
Köszönöm, 30 hkm.
Alapvetően a több folyás terhesen normális, de nem baj ha megemlíted dokinak, mert annak ellenére, hogy nem büdös, nem viszket, nem fáj, attól még okozhatja fertőzés is.
Szerintem megijedned nem kell, mert többségében természetes dolog, de ha következőre mész orvoshoz, akkor kérdezz rá.
Nekem is volt ilyen, azt hittem tök természetes, mert mindenhol azt olvastam, hogy ugyan ez csak a terhesség velejárója, aztán a doki megvizsgált és mondta, hogy itt valami gond van. Kaptam kenőcsöt, kúpot és 1 hét alatt elmúlt. (Nekem sem volt kellemetlen szagú, nem is viszketett, csak sok folyásom volt nagyon.)
Szia én 32 hetes vok ,és nekem is volt végig fehér folyásom és most is van kicsit több ahogy te is írod,de azt mondják ez norm, nekem sem viszket meg semmi nincs más tünet!
Te hol szülsz kedves kérdező?
üdv Nikol
Nem a tusfürdő vagy intim lemosó okoz fertőzést, hanem a tusfürdő/szappan megváltoztatja a normális ph-t, és azok a bacik, gombák szaporodnak el, amik a folyást okozzák. Kerüld a fürdést mindenképpen, nekem a bővebb folyást rendbe tette a homeopátiás bogyó, a dokimnak említettem, megvizsgált, semmi elváltozást nem talált, de a 36. héten amúgy is vesznek kenetet. Nekem az 22. hét körül kellett 2 db Betadin kúpot használnom és utána 4-5 nap Gynophillus hüvelytablettát. Az egész terhességem alatt semmilyen folyásproblémám nem volt. Most lett egy picit több.
36 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!