Létezik magzati remegés a harmadik trimeszterben? Ez normális?
30 hetes vagyok és néhány hete érzékelem időszakonként, mintha remegne a baba keze, esetleg lába.
Néha iszonyatos gyors mozgást produkál.
Kérdeztem orvost, szonográfust, mintha senki nem hallott volna még ilyet.
A neten sem írnak sehol erről.
Itt pedig felvetődött idegrendszeri éretlenségből fakadó akaratlan mozgás.
És... nem csuklásról van szó!
Nekem is volt ilyen, tök normális dolog. Tényleg olyan mintha remegne a baba, és bár neten én sem találtam róla sok mindent, az ismerősi körömben lévő kismamák közül is többeknél volt ilyen.
Valaki azt mondja, hogy nyomja a vérereket, ezért olyannak érezzük, mintha olyan gyorsan mozogna a baba, mint ahogy a szívünk ver.
Mások szerint valóban az idegrendszeri fejletlenség miatt van.
Nem tudom, de igazából a lényeg az, hogy egy szép, egészséges kicsi lányom született, aki a pocakban még sokat "remegett". :)
S igen, ez valóban nem csuklás. Ne aggódj!
Nagyon kedves tőled a gyors válaszért. Igen aggódom, mert 10 évvel ezelőtt nem éreztem hasonlót a terhességem során.
Biztos hogy mozgással függ össze, összetéveszthetetlen.
Nekem is van, már hetek óta. Én csak úgy hívom, hogy ugrándozás. Éjjelente néha erre ébredek és csak sejtem, h nincs semmi gond, mert utána olyan minden, mint volt. De az én dokim sem tudott rá mit mondani...
35 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!