Mennyi táppénzre számíthatok?
Én már nem értem ezt az egészet. Bruttó 120 volt a bérem évek óta.
A múltkor kaptam kb. 6 hétre 100 000-et, ma meg a múlt héten leadott táppénzes papír alapján ami 2 hétre szól 27 270 Ft-ot. Az baromi kevés... :(
Nem értem hogy van ez...
Látom, vannak itt hozzáértők a témához.
Azt valaki meg tudja mondani, hogy mi van akkor, ha a főállás mellett vállalkozó is voltam tavaly. Abból befolyt bevétel is növeli az alapot???
A táppénz alapja alap esetben az előző évi átlagkereseted 60%-a. Ha nincs meg a kellő jogviszonyod, akkor csak az 50%-a.(Amennyiben a folyamatos biztosítási idő megszakításra került, úgy a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.) A tavalyi béred mennyi volt? Abból lehet kiszámolni.
Tehát a tavalyi havi béred 60 %-a amiből még vonnak 16 % szja-t.
a főállás mellett vállalkozó is voltam tavaly. Abból befolyt bevétel is növeli az alapot???
Ha főállás mellett vállalkozó is voltál, akkor nem a bevétel növeli a táppénzalapot, hanem az az összeg (vállalkozói kivét) ami után befizetted a járulékodat.
Ha nem volt vállalkozói kivét, ami után egészségbiztosítási járulékot fizettél akkor nem veszik figyelembe. (A bevétel után szja-t kell fizetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!