Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történhetett? És miért nem...

Mi történhetett? És miért nem vettem észre?

Figyelt kérdés

Ma voltam ultrahangon (10. hét). Előbb annyit mondott az orvors, hogy túl kicsi a terhesség. Megijedtem és kértem, hogy mutassa a monitort had lássam és mondja már el, hogy mi van. Nagy nehezen kinyögte, hogy a terhességem fejlődött egy darabig de a magzat már nem él. Van egy hematóma is mellette.

Nem értek semmit mivel semmi panaszom nem volt!! Nem görcsölt a hasam egyáltalán és egy cseppnyi sem véreztem. Mi történthetett akkor? Miért?

Azt mondta, valószínűleg osztódási probléma volt, a leletemre a következőt írta:

Státusz:

Nagyobb tojásnyi uterus retrofl.-ban .szab. körny. -ben.

Az uterus üregében 16x10mm- es szabálytalan alakú petezsák benne embrionális életjel nem látható

petezsák mellett 10mm- es haematoma.

Dg: missed ab.

Osztályra ut. -va.

Diagnózis:

Missed abortion

Mi történhetett ha tényleg semmi vérzés semmi görcsöm nem volt? A vérömleny mikor, mennyi idő alatt alakulhat ki?

A másik, hogy ma, szerda reggel ez kiderült, hogy már több hete nem él és csak pénteken reggel kell bemennem a kórházba? Ez így normális?

Ott egyébként mire számítsak?

2012. máj. 30. 23:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
(Stressztől egyébként nem lehet elvetélni, késői, harmadik trimeszterben járó terhességben az extrém mértékű, hirtelen stressz beindíthatja a szülést. De vetélést nem okoz.)
2012. máj. 31. 08:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom ami történt, én is átéltem már ezt sajnos kétszer is. Bár én azért voltam "szerencsésebb", mer már van egy fiam.

Magzat elhalásnak nevezik, és ne keresd az okát. Vagyis ne magadban keresd, mert nagyon nagyon sok oka lehet, és pontosan kiszűrni (hogy máskor ez ne történjen meg) nem lehet.

Nekem az elsőnél 8. héten, még az első dokis látogatás napján volt pont, mikor elkezdtem vérezni. Du. így mentem a dokihoz, azt modnta, hogy 6. héten elhalt a baba. Két nap múlva műtöttek, de akkorra már ömlött ki belőlem a vér.

A 2.nál már láttunk pulzálást a 7. héten a dokinál, és elmúltam 9 hetes, amikor pecsételős vérzéssel indult. Másik dokihoz mentem, mert épp nyaraltunk, és ugyanez a válasz: 6 hetesen elhalt. Hívtam a saját dokimat, szintén két napra rá berendelt a kórházba. Aznap hajnalban elölnött a vér, a wc-be minden kijött, de mégis megcsinálták a műtétet, hogy nehogy bent maradjon valami.

Vizsgálatokat csinált a dokim: az első vetélés után hormonvizsgálatot, jó lett. A második után: inzulinrezisztenciát, autoimmun betegségre szűrtek. Valakinél genetikát is vizsgálnak. Kérdezz rá a dokinál. Ezzel tudsz esetleg tenni, hogy a lelked is megnyugodjon.

Bár nekem minden értékem tökéletes lett, így mai napig nem tudom, hogy miért lehetett, beteg volt és kész. Jobb ilyen idősen, mint később.

Ha nálad első baba, akkor a tágításról nem tudok nyilatkozni, de nekem tényleg 20 perces műtét volt, amiből 5 perc a műtét, a többi alvás. Nekem nem volt sem előtte sem utána fizikai fájdalmam, de ez lehet, hogy azért is, mert kiürült a nagy része az embriónak, és csak tisztítottak. Ez csak az én feltevésem.

Most 29 hetes vagyok, és 3 hónap után első alkalommal összejött a bébi. Sőt: a fiam 6 hónap után sikerült, a többi konkrétan az első együtt tölthető együttlétekből összejött. Drukkolok nektek! Kitartás!

2012. máj. 31. 10:39
 13/15 anonim ***** válasza:

A vetélés, formái: [link]

Mi is az a missed ab.? [link]

Stressz és vetélés: [link]

Nem tudom milyen vércsoportod van, de talán ez is hasznos:

RH összeférhetetlenségről: [link]

és köszönöm a lepontozást #1 és #2 voltam....

2012. máj. 31. 11:53
 14/15 anonim ***** válasza:
Bocs #2, #3 voltam nem 1, 2 ......
2012. máj. 31. 11:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Sajnos nálam is ez történt. Mi a 9. héten mentünk orvoshoz, semmi bajom nem volt, se vérzés, se görcs, még csak beteg sem voltam. Hiába nézegette az orvos nem talált szívhangot és a petezsák is szabálytalan volt, 7-8 hetesen halhatott el. Másnap megműtöttek, délután már mehettem haza. Azt mondta a doki, hogy 3 menstruációt várjunk meg és utána próbálkozhatunk.

Azóta született egy kisfiam és most várom a másodikat, 31 hetes vagyok.

Ilyen előzmények után nagyon féltem mindenkét terhességnél, hogy minden rendben legyen. Akkor lett könnyebb, amikor már éreztem mozogni a babát.

Nálatok is minden rendben lesz a következő terhességnél! Csekély vigasz, de ez a baba biztos beteg lett volna, ezért is volt életképtelen. Nekem is ezt mondták és teljesen egyetértek vele.

2012. máj. 31. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!