Ma voltam 36hetes UH-on. A leleten az van, hogy infarktusos placenta, ez mit jelent?
Azt jelenti, hogy itt-ott már elmeszesedett, helyenként ,ár nincsen benne keringés, de attól még a feladatát el tudja látni (az infarktus maga is a meszesedett erek elzáródását jelenti), de mivel II-III fokban érett, így még bírni fogja. Mivel mindig mégy nst-re, figyelni fognak, ne aggódj.
Az ilyen fokban érett lepény 36 hetesen gyakran előfordul.
Én is ezt olvasgattam, és nagyon sajnálom ha megijesztettelek, most van egy kis lelkiismeretfurim...
De nem lesz gond, valószínű csak egy újabb utálatos latin kifejezés... Nézni fogják mostmár az áramlást is+ lesz ctg...ez meg tudja nyugtatni az embert...:)
az infarktusos placenta a 37. héten teljesen normális, kezd jönni a szülés ideje és öregszik el a méhlepény, egyre kevésbé van már rá szükség stb.
ugyanezt ha a 16. heti uh leletedre írják, na ott gáz lenne, mert még sokat kéne kihúzni a babának egy elöregedett méhelpénnyel és akkor bizony rosszra kellene készülni, de mivel Te már a 37. héten vagy, így azt a kicsi időt kibírja, ha meg nem, max pár nappal hamarabb születik
Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Tegnap voltam nst-n, megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy a végét járja a placenta. Figyeljem a baba mozgását, és ha azt veszem észre, hogy nemnagyon mocorog az eddigiekhez képest, azonnal menjek be, néznek szíhangot.
Tegnap este meg a semmiből hirtelen erős hányingerem lett + hasmenés, majd 1 óra múlva 10 perces erős fájások, legalább egy percig tartottak, ez ment 2-3 órát, aztán elmúlt. A baba mocorog, de most nemtudom mivan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!