Nem akarom elárulni az ismerősöknek a leendő gyermekem nevét, mert félek, hogy lebeszélnének róla, más is volt így?
Különleges,régi magyar nevet találtam ki a picimnek, jól cseng, 2 neve lesz mind a kettő hát hogy is mondjam,nem mindennapi, nem ilyen tucat-Bálint-Bence-Máté stb, hanem valóban ritka nevek!
talán nem is lehet konkrétan becézni őket, de a szivemhez nőttek, és passzolnak a vezetéknévhez is.
szóval nem merem elmondani,mert akkor tuti azzal jönnak,hogy ez milyen név és satöbbi föleg anyósom meg a közeli rokonok :-(
volt valakinél hasonló a helyzet névügyben?
hogy oldottátok meg?
(a páromnak is tetszik,nem csak nekem)
Még nem jön a pici, de nekünk is van egy fiú nevünk ami nekünk tetszik, mindentől függetlenül, de nem néznék jó szemmel.:S
Szerintem ne hallgass másokra, ha nektek kettőtöknek tetszik akkor csak azért ne adjatok egy tucatnevet, hogy mindenki örüljön.
Itt sem akarod elárulni mi az a név?
Mostanában mindenért negatívat kapok,remélem ezért is.
Nálunk ugyan ez volt a helyzet. Mátyást akartuk adni az elsp fiúnknak. Apukám szimplán vett egy kakast és elnevezte Matyinak. Ezután természetesen nem adhattuk ezt a nevet. Azóta még született 2másik babánk is,a nevüket csak én és a párom tudtuk. Aztán ezek lettek a nevek: Árpád,Viktor,Kornél.
Ti milyen nevet választottatok?
Mi a másodiknál nem fogjuk elmondani senkinek, majd azt mondjuk, még nem döntöttünk, legyen meglepetés, stb.
Elsőnél elmondtuk. Nem volt semmi belőle, de utáltam, hogy már a nevén szólították, míg a pocakban volt, mikor még nem is volt biztos a név ("És hogy van a kis XY a pocakban?")
Szóval így fogom megoldani.
Nem kell elárulni, legyen csak meglepetés nekik. Így nektek is könnyebb. Nehogy hagyjátok magatokat lebeszélni, butaság lenne. A ti babátok lesz!
Nálunk az anyósom akart mindenáron Ilonát a lányunknak, de mondtam, hogy nekem nem tetszik (őt így hívják). Erre bevágta a durcát, hogy neki meg a mi nevünk nem tetszik (Dalma). Mondtam neki, hogy akkor így járt, és kész. Hát nem tetszett neki, de ne szóljon már bele :D
Aztán a kisfiunkkal sejtettük, hogy ez lesz a helyzet megint, mert ő is ritka, különlegesebb nevet kapott. Annyit mondtunk mindenkinek, hogy kisfiú lesz, a neve még kétesélyes. De ennyi. Aztán mikor megszületett, akkor szóltunk mindenkinek, hogy megszületett a kis Medárd 3300grammal és 55cm-rel :D
Ha nektek tetszik, adjátok azt, és kész :)
Mondd azt, hogy Kata lesz vagy Bálint, aztán kész.
Ha megszületik, majd megmondod az általad választott nevet.
Egy barátnőmék mindenkinek azt mondták, hogy meglepetés a név, és sokan bosszantották is őket, hogy nnnna mondd már el.
Ezért én inkább bekamuznék valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!