Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi pénz jár a szülési...

Mennyi pénz jár a szülési szabira?

Figyelt kérdés
Bruttó 118.000, nettó 83.000 fizu mellett körülbeleül?
2012. máj. 29. 13:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nagyjából bruttó 83 ezer, ami nettóban adókedvezménnyel 80 ezer, anélkül meg 70 ezer.
2012. máj. 29. 14:17
 2/16 anonim ***** válasza:
és azt tudod, hogy nem csak szülési szabi pénzt kapsz hanem a 3.hónaptól jár a családi?? én most tudtam meg barátnőm önkormányztnál dolgozik ő mondta
2012. máj. 29. 14:35
 3/16 anonim ***** válasza:
Másodiknak: az a családi, ami a 3. hónaptól jár, az a családi adókedvezmény.
2012. máj. 29. 14:56
 4/16 anonim ***** válasza:

utolsó!

igen tudom azért írtam!

2012. máj. 29. 14:58
 5/16 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok, bocsi hamarabb leküldtem.

Szóval az a családi adókedvezmény, ami nem plusz összeget jelent, hanem jövedelem függvényében csökkenthető az adóalap 62500Ft-al (1-2 gyerek esetén gyerekenként, 3 vagy több gyerek esetében 206500Ft-al gyerekenként)

2012. máj. 29. 14:59
 6/16 anonim ***** válasza:
Oké, bocsi, csak félreérthető volt, mert itt a családit a családi pótlékra használja mindenki.
2012. máj. 29. 15:00
 7/16 anonim ***** válasza:
én kérek elnézést: javítom családi adó kedvezményre írtam (második voltam)
2012. máj. 29. 15:01
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a családi adókedvezményről tudok azt a férjem igényli, csak a szabipénzre voltam kiváncsi, mert a védőnő szerint kb. annyi jár, mint a rendes fizum, ebben én kételkedtem, de igazam lett! Pedig nem lenne rossz ha annyit kapnánk, mint a fizetésünk meg még a családi,végülis egy fővel többet kell eltartani, de sajna nem így van:((!!!
2012. máj. 29. 16:00
 9/16 anonim ***** válasza:

Én azért megkérdeznék egy hozzáértő könyvelőt vagy a cégem munkaügyesét, mert én pl. 2011. dec közepe óta veszélyeztetettként táppénzen vagyok. Szülni is táppénzről megyek, ami június vége, és utána veszem majd igénybe. Így 2011-es jövedelmem alapján kapom az ellátást, valamint a szülési szabadságból többet vonnak, mint a táppénzből, nekem a táppénzem magasabb, mint a szabi, nem olyan egyértelmű, szerintem járj utána.

35 hetes kismama

2012. máj. 29. 17:13
 10/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, tévedsz.

A szülési szabadság alatt kapott ellátásból (tgyás) ugyanúgy csak szja-t vonnak, mint a táppénzből.

Ha a kérdezőnek nem volt más jövedelme az igénylést megelőző évben (vagy az igénylést közvetlenül megelőzően), akkor a számok, amit az első válaszban írtam, nagyjából helytállóak.

A táppénz is lehet több, mint a szabi alatt kapott bér, de kizárólag abban az a esetben, ha az igénylést megelőző évben több nem rendszeres juttatása is volt az embernek, mert így az éves bruttó jövedelme magasabb, mint 12* a havi fizetése.

De ahogy írtam is, hanem volt más a bérén kívül, akkor nem lesz több a táppénz, és a tgyás, mint a havi bére.

2012. máj. 29. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!