Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valóban gyakoribb a fiúknál a...

Valóban gyakoribb a fiúknál a pyelontágulat?

Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 11:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
az orvosok azt mondják igen.
2009. jún. 30. 11:59
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is azt mondták hogy gyakoribb! A 32-hetes vizsgálaton mondták hogy a kisfiunknak kétoldali pyelontágulata van:( Remélem visszafejlődik a kisdrágámnak! Csak arra nemkaptam meg a választ,hogy mitől alakulhat ki!

33-hetes kismama.

2009. jún. 30. 15:31
 3/13 anonim ***** válasza:
attól alakul ki hogy a kisfiúknak lassabban nehezebben fejlődnek ki a húgyutak és pang a pisijük.ha születésük előtt nem is de álltalában 1 éves korukra kinövik.nekünk 18 hetes uh-on látták 26 hetesen már nem mert felszívódott.üdv 39 hetes kismama
2009. jún. 30. 17:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Mi még csak 16 hetesek vagyunk,ma voltam uh-n,de nem is mondták,csak mikor a leletet olvasgattam,akkor láttam...

Azt még nem tudták megmondani,hogy fiunk lesz-e vagy lányunk,ez alapján lehet hogy kisfiam lesz?

2009. jún. 30. 17:14
 5/13 A kérdező kommentje:

Még mindig nem mondanak semmit,egy hete voltam uh-n,akkor erről a tágulatról nem is ejtettek egyetlen szót sem,lehet hogy már nincs is?

20 hetes kismama

2009. júl. 27. 10:48
 6/13 anonim ***** válasza:

magzat korában az én fiamnak is volt bal oldali vesetágulata, de mire megszületett teljesen elmúlt neki

azt mondta a doki, hogy a babák legnagyobb része 3 hós korára kinövi

2009. júl. 27. 11:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha nem ejtettek szót róla a legutóbbi ultrahangon, akkor valószínűleg elmúlt. A veseüregrendszeri (pyelon)tágulat lehet 1 vagy 2 oldali és leggyakrabban banális oka van, mégpedig hogy a magzatnal a vizsgálat iőpontjában épp telt a hólyagja és ez nyomást gyakorol felfelé a vesékre (vagy csak az egyikre), amikben enyhe üregrendszeri tágulat keletkezik ilyenkor. Ennek van egy határa, hogy meddig normális. Ha utolsó ultrahangon is fennáll, ill. nagyfokú, születése után rendszeresen kontrolálják majd.

Ha nincs leírva a leletetekre, akkor nem kell aggódni.

Na és kiderült fiad vagy lányod lesz?

2009. júl. 27. 11:14
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem derült még ki,mert azt mondta a doki,hogy 19 hetesen ezt még nem lehet megállapítani...

Szerintem csak nem volt kedve alaposabban megnézni...

Egyébként mindenki szerint trónörökös van a pocimban,úgyhogy már csak a megerősítésre várunk :)

2009. júl. 27. 11:28
 9/13 anonim ***** válasza:

nekem kisfiam lesz,és neki is van egy minimális vesetágulata,de azt mondta a doki hogy nem kell megilyedni mert elnövi,már lehet hogy a pocakomba is,de ha idebenn nem is,akkor meg kisbaba korában biztos.de holnap megyünk uh-ra és majd talán megtudok többet.

36 hetes

2009. júl. 27. 13:56
 10/13 anonim ***** válasza:

A kisfiúknál alakul ki általában, nekünk ezt mondta az uh-os nő, mikor kiderült a fiamnál a mindkét oldali tágulat 18 hetesen. Mivel agyi cisztái is voltak, így nekünk genetikai tanácsadásra kellett mennünk. 25. hétre már csak egyoldali volt a tágulat, a 30. hétre teljesen elmúlt. Egészséges kisfiunk született.

Most kislányt várunk. :)

20 hetes pocis

2009. júl. 27. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!