Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig tarthat a felépülés?

Mennyi ideig tarthat a felépülés?

Figyelt kérdés
Dokihoz rohantam az este, mert nem szűnő keményedésem volt már két napja görcsökkel és vérzéssel, szedem a Magne B6-ot, szerencsére a méhszáj zárt és a baba fürgén rugdos. Szigorú pihenésre vagyok ítélve itthon. Meddig tarthat ez? A keményedés, a fájások és a vérezgetés? Van valakinek ilyenhez hasonló tapasztalata?
2009. jún. 30. 06:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány hetes vagy? Mikorra hívott vissza kontrollra a doki? Nekem nospát adott a keményedésekre, másnapra el is múlt, de nem véreztem! A vérzésre talált okot?

19 hetes + 19 hós

2009. jún. 30. 06:46
 2/8 A kérdező kommentje:

18 hetes vagyok. Már 2db Magne B6üot vettem be és még mindig kő kemény a hasam :-(

Vérzés a görcsöktől van, azt mondta.

Nagyon rossz így, az egész pocim mint a szikla, csoda, hogy érzem a babót.

2009. jún. 30. 07:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Így tényleg nehéz mondani bármit, nem írtad, hogy hány hetes vagy és hogy mit mondott a doki, mi a vérzés oka.

Nekem 11 hetesen félig levált a méhlepényem, elég komoly vészhelyzet volt, iszonyatos görcsökkel járt, mint kb a vajúdás később és nagyon erősen véreztem. A méhszájam nekem is zárt volt.

Első körben még az sem volt biztos, hogy a baba megmarad, de nagy eséllyel pályáztam arra, hogy ha meg is marad, akkor fekve kell kihordanom. Ehelyett csak három hétig volt szigorú ágynyugalom, akkorra már majdnem teljesen visszatapadt a méhlepény, a 18. héten már semmilyen elváltozás nem látszott, így akkor le is vették rólam hála Istennek a veszélyeztetett státuszt, élhettem, ahogy előtte, vissza mehettem dolgozni.

Semmilyen utózöngés nem volt, tökéletes kisember lett a babámból, nagy súllyal született, még magnéziumot sem kellett szednem a 18. hét után, mert egyáltalán nem volt keményedés sem (csak az utolsó hónapban, de az meg már normális). Jah, és időre szültem.

Szóval pihenj, tedd amit az orvos mondott, ha írt fel gyógyszert, akkor azt szedd (én csak magnéziumot kaptam és rutascorbint a vérzésre, mert azt mondták, hogy ezt jobban nem lehet kezelni). De van remény, nem biztos, hogy ágyban fekve kell kihordanod a babát!

2009. jún. 30. 08:06
 4/8 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszt, hu az a mehlepenylevalas igen remiszto, nekem olyat nem mondott a doki, de most majd akkor rakerdezek meg egyszer...remelem elmulik hamar...
2009. jún. 30. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok! Nem azért írtam, hogy megijedj! Ne félj, nem hiszem, hogy neked ez lenne a bajod, mert ez elég ritka és mint írtam, ennek nagyon durva tünetei vannak. A görcsöket, amik akkor voltak úgy kell elképzelni, hogy egyik pillanatról a másikra jelentkezett és olyan szinten, hogy letérdeltem és összegörnyedtem ott a padlón, ahol éppen álltam. Alig tudtam magam elvonszolni egy székig, illetve a mosdóba, hogy megnézzem a vérzést. Mert éreztem is, hogy vérzek és az a vérzés sokkal erősebb volt, mint a mensi. Egyből kórházba kerültem és ott látták/mondták, hogy mi a gond. Be akartak fektetni, azért nem feküdtem be, mert ez nem ott történt, ahol laktam és haza akartam jutni a saját kórházamba.

Nem hiszem, hogy ha ez lenne a bajod, akkor ne mondta volna a doki. Ha a terhesség elején vagy és esetleg mensi ideje lenne baba nélkül, akkor lehet, hogy a szervezeted arra emlékszik és ezért produkál ilyen tüneteket. Az is lehet, hogy a méhszáj sérült kicsit (például szeretkezés alkalmával), az is könnyen vérezhet terhesség alatt, mert nagyon megduzzad, nagy az alhasi vérbőség és könnyű felsérteni. Illetve az is lehet, hogy egy kisebb haematómád van, ami vagy kiürül, vagy felszívódik attól függően, hogy hol keletkezett, a kiürülés vérzéssel jár. Ez viszonylag gyakori és ha pihensz, akkor nem jár következménnyel. De az is lehet, hogy más oka van, ezek csak ötletek.

De biztos vagyok benne, hogy ha valami durva dolog lenne, akkor az orvos arról szólt volna!

Pihenj és ne aggódj, gondolj arra, hogy minden rendben van/lesz. Figyeld persze a vérezgetést, ha nem szűnik meg teljesen pár napon belül, vagy úgy látod, hogy erősödne, akkor menj be a kórházba. Szerintem.

2009. jún. 30. 08:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok: vegyél be nospát, én hetekig szedtem napi 2-t, nem okoz gondot a babának, viszont hatékonyabb görcsoldó mint a "szir-szar" magne b6... (anyósom gyógyszerész).

19 hetes

2009. jún. 30. 13:27
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Magnesii Citrici!!!!

Napi 3*1 nyugodtan mehet, főleg ilyen panaszokra ajánlják, mint ami Neked van.

Pihi és sok folyadék!

2009. jún. 30. 13:37
 8/8 A kérdező kommentje:
koszonom szepen!
2009. jún. 30. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!