Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Na megint a névgondok. Fiú név?

Na megint a névgondok. Fiú név?

Figyelt kérdés
Még nem tudjuk,hogy fiú vagy lány lesz-e,de a kislány név már meg van. Ha kislány lesz,akkor Viola lesz.A vezetéknevünk elég gyakori,Kovács.Valami ritkább nevet írjatok légyszíves,mert nem akarom elnevezni a fiamat pl. a századik Kovács Dánielnek,vagy az ezredik Kovács Balázsnak.Légyszi írjatok ritkább,de szép hangzású fiú neveket.Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 27. 20:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Nimród beceneve Nimi. Nekem nagyon tetszik! Én is gondban vagyok. Fiút várok és 37 hetes vagyok. Tudom, hogy az egész életét megpecsételem ezzel az apró döntéssel! :)
2012. máj. 27. 21:49
 12/30 anonim ***** válasza:

Levente elég gyakori, Kornél nem annyira. Nekem egyik sem tetszik.

Kisfiam Botond.

Ami nekem még tetszik, és valamennyire ritkább is:

Zolta, Ágoston, Mór, Mátyás

2012. máj. 27. 21:52
 13/30 anonim ***** válasza:

Levente évek óta benn van a Top3 leggyakoribb névben, szóval igen, az egyik leggyakoribb név. Rengeteg van belőle.

Kornél sokkal kevésbé, egyik barátnőm kisfiát hívják így, ill. néhány idősebb Kornélt ismerek még, szóval elég ritka, de nem extrém.

Felteszek egy linket, ebben me lehet nézni több évre visszamenőleg a toplistát, és ötleteket is lehet belőle meríteni :-)

[link]

2012. máj. 27. 21:57
 14/30 anonim ***** válasza:

Dávid,Tamás-ezek a kedvenc neveim.A kisfiam Dávid,az öcsém Tamás.Leginkább a Tomi becézés tetszik.

Én fiú nevekkel gondban vagyok,mert nem annyira tetszenek.

Leírom az olyan neveket,amik számomra nem megbotránkoztatók,lesznek közöttük ritkábbak is:

Áron,Ádám,Ákos,Bálint,Boldizsár (ez nem tetszik annyira viszont a Boldi becézés szép),Csanád (Csani,ez sem annyira,de ritka és elfogadható név),Benedek,Benjamin,Gábor,Marcell,Richárd,Roland,Simon,Szabolcs,Róbert,András,Gergő,Máté.

2012. máj. 27. 21:59
 15/30 anonim ***** válasza:

A Levente az egyik leggyakrabban anyakönyvezett név az utóbbi pár évben, szóval ha nem akarsz tucat nevet a gyerekednek, akkor azt ne add :)

Mi is különleges nevet akartunk a kisfiunknak a szokványos vezetékneveink miatt, így Dorián lett. Ez nem olyan gyakori (még), legalábbis mindenki azt mondta eddig, hogy még nem hallotta.

2012. máj. 27. 22:02
 16/30 A kérdező kommentje:
Benjámin!!!!Ez a név megfogott!A férjemet is!Kovács Benjámin.Nagyon tetszik!!!!!Köszönöm utolsó!Ha fiú lesz 1000%,hogy ez lesz a neve!!
2012. máj. 27. 22:04
 17/30 A kérdező kommentje:
*utolsó előttinek ment!:)
2012. máj. 27. 22:04
 18/30 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök,hogy segíthettem.Szép név a Benjámin.

Gratulálok és boldog babavárást!Utolsó előtti voltam.

2012. máj. 27. 22:13
 19/30 anonim ***** válasza:

Én ismerek egy Kovács Benjámint. :)

Jó nektek, hogy már meg is találtátok a megfelelő nevet. Én 31 hetes vagyok, kisfiam lesz és még nem tudjuk, hogy mi lesz a neve! :( Nagyon nem vagyok kibékülve a fiú nevekkel.

2012. máj. 27. 22:14
 20/30 anonim ***** válasza:
89%

Hát, a Benjamin is nagyon elcsépelt manapság. Nem úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy mondjunk különleges neveket, mert a leggyakoribbakra haraptál csak rá.

Nincs semmi bajom a névvel, ne értsetek félre, csak nem számít ritkának.

2012. máj. 27. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!