Terhességi cukornál kötelező reggel 7-kor kezdeni a reggelit? Hisz ha vérvételre megyünk is csak 8 óra után ehetünk és úgy mérik rá 1 órára a cukrot újra.
Szia!
A cukrosoknak a kajarendje általában igy szokott kinézni:7-kor reggeli,10-kor tizórai,13-kor ebéd,16-kor uzsi,19-kor vacsi és ha szükséges akkor 22-kor utóvacsi.
De van,aki 8-kor kezdi,de annak az utóvacsi már későre esik,azért választják az előbbi sémát.Akkor ha legközelebb mész és otthon már ettél,akkor már csak a terhelésest tudják megnézni.Ha éhgyomrit is néznek,akkor az tényleg gond.A 160gr Ch nem kevés egy kicsit?Általában a 180grCH-t szokták ajánlani.
Éhgyomorit is néznek, majd reggeliznem kell és utána 1 órával újra nézik. Majd ebéd után és vacsi után is. Én utóvacsorázni nem szoktam, reggeli:30g tízórai:20 ebéd:50 uzsi:20 vacsi:40g Így van amikor kicsit később ébredek meg hogy a vacsi este 8-kor van ami nem gáz nekem, mert úgysem 9-kor fekszem le...
Hát a dokim a 160g-os diétát mondta, sajna a terheléses értékem 8,8 lett ami magas. :( Remélem hogy csak azért mert előtte lévő napokban sok édességet ettem...
Utolsó vagyok. Sajnos a korábban ett édesség nem befolyásolja, a terheléses sajnos tisztán megmutatja, hogy reagál az inzulintermelés az evésre.
160 gramm tényleg állati kevés. Én 180-ason voltam, pedig az terh.cukrom 9,3 lett.
Én néha kihagytam az utóvacsit, egyszer pont úgy, hogy épp pisigyűjtésem volt és akkora lett az éjszakai vizeletemben az aceton mint a ház, iszonyúan lecsesztek...
Én 200 grammos diétán voltam, a pótvacsora este 9-kor volt (20 gr ch) és amikor mondtam, hogy, én akkor már nem tudok enni, azt mondta a dietetikus, hogy akkor is kell. Meg kell enni a napi ch adagot, nem lehet se többet, se kevesebbet.
A vége felé meg mér alig vártam, hogy ehessek.
Szerintem egy dieteikushoz érdemes elenne elmenni, nekem még táplálkozási naplót is kellet vezetnem és nem volt rossz dolog, teljesen rendben volt végig a cukrom.
Mondjuk nálunk a kórházban, akinek magas volt a terheléses vércukorvizsgálat eredménye (7,8 felett), azt alapól küldték a dieteikushoz és volt külön laboros is, aki foglakozott vele.
3 hetente kellet vizsgálatra járni.
Egy vércukormérő sem ártana otthonra.
utolsó előtti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!