Lehet fürödni a terhesség végéig?
nem!
nemajánlatos sekorán mert elmehet a baba és a végén meg beinditja a szülést
2008. ápr. 23. 21:23
Szia!
Én úgy tudom, hogy a 37 fokos víz ok, a forró a problémás, mert méhösszehúzódásokat okoz. Én nem fürdök, mert nekem ez a vízhőmérséklet túl hideg, de pl. a babákat is ilyenben kell fürdetni.
2008. ápr. 23. 21:56
3/10 A kérdező kommentje:
Köszike a válaszokat,én szerintem jóval melegbb vízbe fürödtem eddig,de mától csak zuhanyozni fogok.Nem akkarok ártani a babának,főleg hogy koraszülött legyen.
valoban azt mondjàk hogy a zuhanyozäs jobb ilyenkor...de bevallom én imädtam lazitani terhesen is a kädban minimum heti 2 szer:S.nekem nem inditott meg semmit..max ne fürödj olyan forro vizben.söt..külön élvezet volt mikor kiterültem és a vizcsobogäsra a pici ugy rugdosott:)olyan éDes volt.kisfiam most 6 honapos.
2008. ápr. 23. 22:26
5/10 A kérdező kommentje:
Szia,én is itt tudok ellazulni a kádban.Nekem is van már egy kisfiam,de azzal végig zuhanyoztam,mert féltem.Az egész napos rohanás után ez a hely ahól jól érzem magam és megnyugtató,de nagyon félek ezekután amiket hallottam.Kibirom azt a pár hetet zuhizással is.Köszike a választ.
Szia!
Ezt a témát már sokszor kibeszéltük itt, szerintem most sem lesznek egyformák a vélemények. Annyi mindennel riogatnak bennünket, pedig a fele sem igaz...
Én pl. a terhességem elejétő kezdve fürdök, igen meleg vízben, fogalmam sem volt róla, hogy esetleg nem szabad. A forró víz kizárt, de a megszokott meleg az mondig jól esett/esik. Itt olvastam erről a tilalomról először, rögtön érdeklődtem is, tényleg veszélyes? Mindenki tusol?
Nem, dehogy is! Csak éppen ne feküdj forró vízbe, főleg úgy ne, hogy a víz ellepje a pocidat, és ne sokáig. Ennyi a tilalom. A kellemes meleg fürdő abszolút megengedett!
Érezd jól magad!
Én azóta is minden este élvezem...
32 hetes kismami.
2008. ápr. 24. 00:07
Én kifejezetten vágyom a vízbe,amióta babás vagyok,így hetente egyszer(gyakrabban nem is lenne rá időm,meg sokallom vízszámlát:))belefekszem egy ád kellemes kamillás vízbe,és pocskolok egy bő fél órát.Derékfájásra remek.
Most 36 hetes vagyok,és teljesen zárt a méhszájam,és még fel sincs puhulva.Van olyan velem egykorú kismama,akinek már a 28.héten felpuhult a méhszája,pedig mindig zuhizott.Én sok minden olyat megcsiáltam,amire mindenki ajvékol,hogy ebből akár vetélés is lehet,sokszor főleg,mert nem tudtam róla,és még terhesvitamint sem szedek,és még dolgozom,mégis minden a legagyobb rendben a kis békával.Neked kell érezni,hogy mit szeretne a tested,vagy mit nem.
2008. ápr. 24. 05:37
Járok kismama tornára és ha láttad volna az arcokat amikor kiderült, hogy én nem zuhanyzok, hanem minden eggyes nap becsobbanok egy meleg vízzel teli kádba.Mindenki véres szemmel nézett rám.Nem szabad, hogy 38 fokot meghaladja a víz, és amíg zárva van a méhszáj addig nem lehet semmi gond.Nekem a 37 fok tökéletesn megfelel és semmi nincs ami ennyire ki tudna kapcsolni.Amennyiben a méhszájad nyitva van akkor tényleg csak zuhizz mert ott már bekerülhetnek a bacik amiket lemosol magadról.Addig meg ugyebár a kis burkában védve van.
2008. ápr. 24. 08:15
9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Én teli kádba még nem feküdtem bele,meg vigyázok arra hogy a pocim ne legyen víz alatt.De nekem nagyon fáj a derekam,és ez az egyettlen ami segít.Arra emlkszem hogy mikkor még nem tudtam hogy terhes vagyok,jó meleg fürdőt vettem nap mint nap,és a baba mégsem ment el.Szerintem ha erős a terhesség az megmarad.Nekmem teljessen zárt még a méhszájjam.Szerintem ez az új villág hogy a kismamának semmit sem szabad,a régi világban dolgoztak a nők,és mégis született nekik 2-5gyerek.Ha énis ehhez tartanám magam mit lehet mit nem enni-inni akkor teljessen lekelene mondani mindenről.Én eszek mindent még kolbászt is iszok kávét.És az előző babám is egészséges,meg a második is az.De most a fürdéssel elijesztettek.
38 fokos vízig lehet fürdeni,annál magasabb hőmérsékletűben nem ajánlatos.
2008. ápr. 24. 12:51
Kapcsolódó kérdések: