Létezik olyan, hogy egy babát az ÖSSZES UH-n 2 héttel nagyobbnak mérnek, mint amennyi idős?
szia!
természetsen lehet!
nekem a legelejénél az orvos október 21-ére mondta hogy jön a picur, azóta augusztus közepét mondd mindenki vagyis ennyivel nagyobbnak mérték! de ezzel nincs semmi baj, csak annyi hogy jó lenne tudni hogy mikor készüljek!
Ha mar az elejetol nagyobb, akkor korabban is fogant, ha csak kesobb kezdenek nagyobbnak lenni a meretek, akkor valoszinuleg az atlagostol nagyobb es/vagy hosszabb baba lesz, de nem feltetlenul kell korabbra varni.
De az elso esetben altalaban modositjak a terhessegi kort is.
Igen, az elejétől nagyobb, igaz az első UH papírforma szerint a betöltött 11. héten volt.
Az együttlétünk alapján is ez stimmelne, csak hogy ma vagyok a 41. betöltött héten, a baba meg nem akar kijönni.
A következő együttlétünk abban a hónapban két héttel később volt. Ezért kérdezem, hogy létezik-e, hogy végig nagyobb a baba mérete? Vagy csak egyszerűen még jól érzi magét...
Ha annyinak méri az akkor már 2 héttel több is.
4 gyerkőc anyukája
Azt hiszem, zűrös, mindenki máshogy érti. Még egyszer nekifutok:
Abban a ciklusban, amikor fogant a baba, össz kétszer tudtunk együtt lenni, a ciklus 7. és 23. napján, mert én közben orvosi kezelés alatt álltam.
Én meg voltam győződve arról, hogy a későbbiből eshettem teherbe, és mivel az orvosom a 8-10 hét között szereti az első vizitet, ezért én abban a hiszemben, hogy betöltött 9. héten megyek hozzá, elmentem. Megmérte, és azt mondta, hogy a méret és mozgás és minden alapján, már a 12. héten vagyok, tehát betöltött 11.
Nagyon csodálkoztam, mert életemben a a ciklus 13. napja előtt sosem volt peteérésem, már amióta figyelem (közel 7 éve...)
De gondoltam sebaj, szerelem gyerek, épp egy hónappal később akartunk élesbe akciózni, ezért nem is foglalkoztunk különösebben vele, meg gondoltam, úgy sincs még pé a 7. nap körül, a 23-on meg gondoltam már túl vagyunk rajta, mert hogy 30 naposak kb. a ciklusaim.
A probléma az, hogy a menstruáció szerinti számítás, amit a dokim is alapul vett egy darabig, az ugye pont a kettő között található fél úton, aszerint ma lennék 40 hetes, de ez ugye kizárt, tudván hogy aktus nélkül baba sincs...
Egész terhesség alatt az összes UH vizsgálaton a méret és a fejlettség tökéletesen megfelelt a korai peteérésből jövő babának, így mindenki elfogadta ezt, az orvosom módosította a dátumot ennek megfelelően egy héttel korábbra, mivel mondtam neki is, hogy mikor voltunk együtt.
Eszerint május 14-e a dátumom.
Csakhogy ma be kell feküdnöm túlhordás miatt, és semmi konkrét jele eddig a szülésnek, házi praktikákon túl vagyunk...
Ja, és 3. baba, az előzőek a 38-on kijöttek.
Ezért tépelődöm most, hogy akkor lehet hogy tévedés volt az egész, és a későbbi együttlétből lenne a baba, csak nagyobbak a méretei??
Félek az indítástól, ami csütörtökön lesz esedékes, ha addig mindent rendben találnak.
A szülésznőm biztatott, hogy próbáljam meg átértékeltetni a dokival még egyszer a dátumot, mert szerinte ha ez a baba akkor fogant volna, akkor már megszületett volna...
Csakhogy én nem merem vállalni a felelősséget, mert mi van, ha közben a babával történik valami életveszélyes, én meg itthon csücsülök, mert még "van" egy hetem...
Viszont az indítástól és az egész kórházasditól meg rosszul vagyok, pláne hogy így egy hétig nem láthatom a gyerekeimet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!