Első baba, tudom már kicsit túlzásba vittem, de mit kell még vennem? Kicsit hosszú a lista!
Babakocsi 1
Babahordozó 1
Függöny 1
Hordozó kendő 1
Kiságy 1
Pelenkázó asztal 1
Fürdető kád + állvány 1
Járóka 1
Etetőszék 1
Pihenőszék 1
Elektromos sterilizátor 1
Orrszívó-porszívó 1
Olló készlet 1
Vízhőmérő 1
Cumi mosó kefe 1
Cumis lázmérő 1
Cumi 2
Éjjeli fény (teknős) 1
Éjjeli lámpa 1
Játéktároló 1
Pelenka 7
Nadrág pelenka 17
Popsi törlő 2 csomag
Textil pelenka 16
Melltartó betét 23
Előke 8
Fürdő lepedő 4
Fürdető kesztyű 5
Kifogó 1
Fürdő poncho 1
Törülköző 1
Alvós zsák 1
Lepedő 3
Kispárna 3
Takaró 1
Ágynemű huzat 2
Cipő 4
Csizma 1
Szandál 1
Zokni 15
Harisnya 4
Kis kesztyű 3
Pléd 1
Sapka 12
1 részes ruha (szoknya) 5
Kis nadrág 5
Kertész nadrág 2
Hordozóba zsák 1
Ujjatlan body 5
Rövid ujjú body 24
Hosszú ujjú body 7
Napozó 3
Kising 2
Póló 7
Ujjatlan rugdalózó 4
Rugdalózó 4
Pizsama 2
Pulóver 7
Pléd 4
Szundi kendő 1
Szoba hőmérő 1
Szoptatós párna 1
Mellszívó 1
Szoknya 1
Kis bugyi 3
Kistrikó 2
Fültisztító 1
Köszönöm
20-as vagyok:
Amikor a 2. babám született, varrtam a pelenkázó alátétre (ami a pelenkázó asztalra kell) huzatokat. Kismacisat, cicásat flanel anyagból. Olyan jó puha és melegebb, mintha csak simán rátennéd arra a hideg műanyagra. És nem mellesleg jól is mutat. :-) Persze lehet venni is, de nagyon drágán láttam hasonlókat.
Én is épp tegnap írtam össze a kelengyelistámat, nekem is első baba, mi még ráérünk vásárolni, egyenlőre információkat gyűjtök.
Mi is sokmindent kapunk, így már megvan az etetőszék, sőt hinta és traktor is. :)) Legalább azt sem kell már venni, jobb, ha a padláson álldogál. :)
Én sapiból 2 vékonyat és egy vastagot veszünk csak.
Ami nálam még van, az
a hajkefe,
a cumisüveg,
tejtároló zacskó,
eldobható pelenka alátét,
steril gézlap, a köldökcsonk ápoláshoz,
kakispelenkának vödör.
Ha mégis fent van, bocsi. :)
Boldog babavárást!!!
Elolvastuk a listádat és a férjem csak annyit mondott hogy szerinte Te nem akarsz mosni, hanem mindent kidobsz majd, használat után. :-) Ne vedd sértésnek de tényleg rengeteg dolgot vettél és 1-2 dolog szerintem még felesleges is... De ne legyen igazam!
Boldog Babavárást
28 hkm
Plüss állatok!!!! Én még csak most kezdem a gyűjtést, de a legelső darab, amit vettem, az egy plüss elefánt volt! :)
Nem láttam a szoptatópárnát se, és a bébikendőket se, amiben ugye a babát a hátadra/hasadra lehet kötözni.
Ezen kívül, igaz nem a babához tartozik, de a mellbetét se, szóval tisztasági betét/tampon ha esetleg még sokáig véreznél szülés után.
Fotóalbum a kölök minden mozdulatát megörökítendő (lehet, hogy már van).
Sok-sok kávé apunak, mert kelleni fog! :)
SZép babavárást!
14 h km
A légzésfigyelő attól még nem válik okafogyottá, hogy veletek alszik. Ha nem akarsz venni, oké, csak ne azzal indokold, hogy ott alszik veletek. Arra nem ébrednél fel, ha egyszercsak nem venne levegőt, hiszen az pont csenddel jár, nem zajjal.
Textil pelenkából nekünk sokkal több kellett.
A cumis lázmérő nem mindig pontos, a helyedben vennék sima digitálisat is, lehetőleg flexibilis végűt.
Mi az a fürdő poncho?
Kifogóból nem elég egy, ha mosásban van, akkor kell legalább még 1. Én szinte naponta cserélem, mert majdnem minden fürdés után baleset van :)
Párnát nem szabad a baba feje alá tenni, csak maximum egy textil pelust, ugyhogy a kispárnát felejtsd el egy időre.
Bugyi sem fog kelleni amíg nem lesz szobatiszta :)
nem kell magyarázkodnod, azt veszel amit akarsz, nem az volt a kérdésed, hogy szerintünk mit vegyél, hanem hogy mi hiányzik a listáról
ráadásul már meg is vannak, tehát hót mindegy, hogy kellene vagy nem :)
a lényeg: amit nem találok közötte az a mellnyugtató, bimbóvédő, meg egy pörgőforgó az ágy fölé( elég jó nyugtató az első fél évben..)
:)
boldog babavárást és jó készülődést
32 hkm
Kedves kérdező!
Nehogy felvedd a piszkálást!
Neked is első baba, egyikünk sem tudhatja, mire lesz tényleg szükség és mi az, amit sosem fogunk használni.
Pláne, ha kapod, ha olcsóbban hozzájutottál, semmi köze senkinek ehhez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!