Sziasztok, nekem ez már vagy az 5. herpeszem a terhességem alatt. Sosem voltam rá fogékony de mielőtt teherbe estem jött ki az első, azóta csak rosszabbodott, gondolom a hormonok meg hasonlók miatt. Viszont nem tudom kezelni mert a szám belsejében van. A bőrgyógyász írt fel rá Zovirax kenőcsöt de a betegtájékoztatóban az áll hogy csak külsőleg lehet alkalmazni, nyálkahártyán nem. Ha lebiggyesztem a számat akkor tudnám kezelni de iszonyatosan csíp.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Akinek belül volt a herpesz hogy kezelte?
Nekem is volt, igaz nem belül. 1 hétig tartott és Telviran kenőccsel kenegettem.
Ezt a neten találtam:
Szerezzünk be cserepes aloe vera szobanövényt (Auchan-ben 1200 Ft egy cserepes, kb. 11-12 cm-es hosszúságú növény). Az aloe vera növény leveléből egy darabot levágva, és a beteg területre helyezve, a sebesedés tünet nélkül megelőzhető
2012. máj. 17. 15:38
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszoltál! Van itthon Aloe Vera növényem de nekem egyáltalán nem sebesedik mivel belül van. :-) Mivel nem tudom kezelni baromi sokára múlik el, és látszik is amikor beszélek. Ezért zavar annyira. :-( Meg hát fáj és viszket is...
2012. máj. 17. 15:47
3/3 anonim válasza:
Szia! Nekem is folyamatosan kijön a várandósság alatt (havonta 1x, jellemzően akkor, amikor a menzeszem jönne meg, ha nem lennék babás). Nekem kívül szokott lenni, de az tuti, hogy nekem a Rhus Toxicodendron nevű homeo-bogyó még a szedés megkezdésének napján meggátolja a továbbterjedést és pár nap alatt elmulasztja. De ezek a homeo-bogyók nagyon egyén- és tünetfüggők (nekem szakorvos írta fel ezt), úgyhogy nem biztos, hogy neked is ez a megoldás, de érdemes kipróbálni (a szedés megkezdésekor első nap 2 óránként 5 bogyó, utána amíg szükséges napi 3x-4x 5 bogyó a 9-es hígításúból). Az aloe verán kívül egyébként használhatsz propolisz tinktúrát is, mert az fertőtlenít is, naponta többször is bekenheted (termelőnél vagy Herbáriában vásárolhatsz ilyet). Lehet, hogy a propolisz is csípni fog, mer van benne némi alkohol, de szerintem legalább olyan hatékony, mint a Zovirax és nincs tele "drogokkal".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!