Az utrogestant a 12. hétig kell szedni vagy előbb abba lehet hagyni?
A doki rám bízta a döntést. Jó, mi?!....
10. hetes kismama vagyok.
"megelőzés" céljából írta ki a 7. héten.
Borzasztóan rosszul vagyok tőle, pedig már lecsökkentettem 2x1-re a napi adagot.
Lassan elhagyhatom szerintetek vagy mitévő legyek?
De már ezt a levelet sem akarta kiírni.
Akkor szedem még egy hétig a 2x1-et, utána 1 hétig 1x1-et.
De miért mondta,hogy akár abba is hagyhatom?
mindezt 9+2 héten?
Már a megelőzés is érdekes, ha nem volt korábban vetélésed vagy valami vérezgetés, görcsölgetés nem indokolja. de dokija válogatja.
Én hüvelykapszulát kaptam, attól nem voltam rosszul. Mivel este 1 db-ot használtam, így csak a 12.héten kezdtem 2 naponta és 8 nap alatt hagytam el. Azért kell a 12. hétig szedni, mert a progeszteron termelését akkorra veszi át a méhlepény a sárgatesttől és ilyenkor szokott ingadozás lenni a hormontermelésnél, és ha nincs elegendő progeszteron nincs ami fenntartsa a terhességet. Ezért kell a kiegészítés.
33 hetes kismama
én az 5.héttel szedem..hüvelygolyóként. de nekem csak napi 1-et mondtak..annyit is szedek és a 12. hétig fogom is, de én veszélyeztetett terhes vagyok..
szerintem lecsökkentheted napi 1-re te is.
hát én ezt találtam:
"A progeszteron másik elnevezése a sárgatest-hormon, ami arra utal, hogy a petefészekben a megrepedt tüsző helyén kialakuló sárgatest állítja elő (a menstruációs ciklus második felében). A mellékvesekéreg szintén termeli a hormont, a terhesség 6-8. hetétől pedig a méhlepény veszi át a progeszteron előállítását. A hormont a zsírszövet sejtjei is képesek tárolni."
Én most vagyok 9.hetes!ma voltam uh-án a doki azt mondta nem kell többet szednem az utrogestent veszélyeztetett terhes vok:/ most mi tévő legyek?nagyon aggódom,h bármi baj történhet és 4hét múlva kell csak visszamennem,de ha gond van mehetek azonnal azt mondt:(
Lehet baj szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!