Akik a 12. hétig szedték az Utrogestant és abbahagyták, utána már nem volt semmi gond? Hogyan és mikor hagytátok abba?
Onnantól, hogy működik a lepény elvileg már nem kell az Utro. Fontos, hogy nem egyből kell abbahagyni, hanem fokozatosan. Nekem mindkét terhességnél a 12-13. héten kellett elkezdeni csökkenteni és pár nap alatt leállni róla. Ha tovább szeded már nem tesz jót a májnak sem , úgy tudom és ráadásul már felesleges is. Én amúgy hüvelygolyóként használtam, nem szájon át szedtem, úgy hatásosabb állítólag. Nálam a terhesség a továbbiakban problémamentes volt mindkétszer.
30 hetes km
Szia!
Nekem a 10. hétig kellett szednem, semmi gond nem volt utána. Vagyis a 16. héten elkezdtem vérezni, de szerencsére minden rendben volt.
Valóban ha a lepény rendben van, elvileg nincs szükség az utro-ra. Fokozatosan csökkentsd az adagod, és ami a legfontosabb: Ne idegeskedj!
Boldog babavárást!
3 hetes kislány anyukája
Én 5 hetesen mentem be az ügyeletre éjjel, vérzéssel, akkor még tesztből tudtuk a párommal, hogy baba lesz.
A kórházból hazamenet írták fel az utrogestamot. Első baba. 12 hétig 3x2-t szedtem, aztán lecsökkentette az orvos a napi 2x1-re, s hüvelykúp helyett szájon át szedhetőre, de mellékhatásai voltak, így vissza írták a hűvelykúpot, amit 2x1-ben szedtem, majd 1x1 volt a következő lépés, amit úgy volt, h hétvégéig 2x1 maradt, aztán hétvégétől 4 napig lett volna az egyszer egy. Vérzéssel ismét kórház, ahol visszanővelték az adagomat 2x1-re, majd ismét 1x1 négy napig, s 15 hetesen fejeztem be. Az orvosom tanácsára szedtem így, bár az aznapi ügyletes, aki 13 hetesen nézett meg, azt mondta, ezt a gyógyszert csak olyanoknak írják fel, akiknek már volt egy vetélésük, s 12 hét után már nem használ, s vérzés esetén ne szedjem, amin az orvosom kibukott, mert szerinte az igaz, h 12 hétig ajánlott, de ha közben van vérzés nem sokat segít, de meg lehet kockáztatni egy db-ig, kivéve akkor ha az első 12 hétben nem volt vérzésem. Ja, s vérzés mellett is szólt, hogy nyugodtan szedjem, mert akkor hatásos.
19 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!