Mit fog kérdezni az orvos hogyha el megyek a nőgyógyászhoz mert terhes vagyok? És mit fog csinálni? Le kell vetkőznöm? Stb? Első terhességem.21/L
Elmész. MEgkérdezni mikor volt az utolsó menzeszed, abból nagyjából kiszámolja hány hetes lehetsz.
Ő elküld Ultrahangra, valószínűleg a kórházba, ha neki nincs. Ott tutira megállapítják a terhességet.
De egyébként igen, le kell vetkőznöd, sőt meg is vizsgál :D benyúl, és megnyomkodja a hasad, szerintem még rákszűréses kentet is vesz.
Tőlem azt kérdezte először, mikor elmondtam, hogy pozitívat teszteltem, hogy "megtartja?". Annyira rosszul esett ez a kérdés. Terveztük a babát, még szép, hogy megtartom. Aztán az UH-on is ez volt az első kérdése a nőnek. Teljesen kiakadtam rajta, egész nap bőgtem aznap.
Azóta boldog 25 hetes kismama vagyok
Ugyanazt fogja csinálni szinte, mint sima nőgyógyászati vizsgálat (benyúl, méhszájat vizsgál, kitapogatja a méhedet, esetleg rákszűrés, ha aktuális) alkalmával, bár kicsit úgy hangzik a kérdés, mintha még nem lettél volna. Megkérdezi mikor volt az utolsó mensid, felírja a gyógyszereket (vas, folsav) és elmondja, mikor hova menj: védőnő, vizsgálatok stb a következő találkozásig. Legalábbis magándokinál így van.
33 hetes kismama
Behívnak, kérdezik mi a panasz, te mondod,terhességet mutatott a teszt, ő elküld az öltözőbe, hogy vetkőzz le, mikor felfekszel a székbe, benyúl és kitapogatja, amit fentebb is írtak már. Ezután elküld, hogy öltözz fel, és vissza hozzá a papírért.
Ha szégyenlős vagy, menj tunikába, a nők 90%-a abba megy nőgyógyászati vizsgálatra. Ne aggódj, csakis szakmai szemmel néz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!