Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes genetikai ultrahangon...

Kudos kérdése:

12 hetes genetikai ultrahangon volt akinek "rosszul" tippelték a baba nemét?

Figyelt kérdés
kíváncsi vagyok , van -e valaki akinek nem jött be a tipp, mi nem kértük, hogy mondja a bab nemét, kérdés nélkül közölte: lány. Érdekelne, mennyi választ kapok akinél tévedett a doktor-szonográfus. köszönöm!:)
2012. máj. 16. 16:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem tévedett, és bocs hogy én is írok, lehet csak azok válaszát várod, akiknél tévedett, de úgy nem túl reprezentatív a felmérés. :)

12 hetesen egy jó géppel, egy jó doki, eltalálhatja.

De mivel még aprócska a baba, és nem mindent látni, ezért simán benne van, hogy tévedett. 100%-ra ezért ilyenkor még nem is szokták mondani, csak tippelni.

2012. máj. 16. 16:17
 2/9 Sókristály ***** válasza:
100%

Szia!

Egy hasonló kérdésből akkora vita lett, hogy ihaj, tehát valószínűleg most is össze fog csapni a két tábor. Mindegy, leírom, amit nekem mondott a doki.

A 12. héten a nemi szervek gyakorlatilag egyformák fiúnál, lánynál. Ugyanabból a részből fejlődik tovább a csikló, mint a hímvessző. A belső nemiszerveknél pedig a herék(ilyenkor még a hasüregben vannak) és a petefészkek egyformák még ennyi idősen.

Viszont vannak tizedmiliméteres eltérések, ami alapján az orvos tippelni szokott. Ugyanis ez tényleg csak tipp. Persze van, amikor eltalálja, de én is 100 méterről megmondom 50%-os pontossággal, hogy egy kismama fiút, vagy lányt vár. A doki meg mérhet is:-)

A két legkisebbemmel az Istenhegyi útra jártam. Gondolom hallottál már Dr Hajdú Krisztináról. Tőle idéztem. Azt is mondta, hogy pontos találatot a legjobb géppel a legjobb szonográfus sem tud elérni. A lányomnál lányt tippelt, bejött, a fiamnál is lányt tippelt, nem jött be. De legalább előre megmondta, hogy ez csak tipp, így nem töltöttem gfel jó előre rózsaszínnel a szekrényt.

2012. máj. 16. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem sem tévedett, szintén kislány.

Nekem azt mondta akkor a szonográfus, hogy a kislányokat biztosabban meg tudják mondani, mivel látják a szeméremcsontjaikat. És ez ugye egyértelműen csakis kislányokra igaz. Én is láttam anno a szeméremcsontokat az uh-n, 3 kis pici fehér pötty egymás alatt.

2012. máj. 16. 16:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Érdekes, amit írtok. Mivel nem értek hozzá, nem fogok bele okoskodni, remélem más se. Maradnék annál, hogy érdekes :)
2012. máj. 16. 16:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Nálunk, mind a kettő gyereknél tévedtek. Az elsőnél azt mondták lány, közben 23. héten kiderült, hogy fiú. És az is lett! :)

Most a 12. héten azt mondták, egyértelműen fiú. Erre múlt héten a 20. héten 99%-ra lányt mondtak és egyértelműen látszott is a három csíkocska. :)

2012. máj. 16. 16:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk bejött a tipp, de a doktornő előre megmondta, hogy csak 80%.

Egyik ismerősömnek eléggé felelőtlenül 100%-ra mondták, hogy kislány, pedig "csak" egy babamoziban voltak, ahol nem is orvos nézte. Hát ők vásárolgattak, aztán a 18 hetesen egyértelművé vált, hogy kisfiú. Szerintem a 12 hetes UH alapján még nem szabad beleélnie magát az embernek.

2012. máj. 16. 16:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem mindkétszer jól "tippeltek" a 12 hetes ultrahangon. Van egy kicsi lányom és 24 hetes vagyok a kisfiammal :) De a kukacot még apa is látta a 12 hetes uh-n. :)) Ő azóta 100%-ra vette és eddig nem változott.
2012. máj. 16. 17:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy írtatok! az sem baj ha "összecsap" a két tábor :) Mivel ez a harmadik babánk , van már két leányzó (8,4) ezért titkon reménykedem, hogy kiderül fiú az a lány. Fel is tettem a netre az UH képeket a "nemi szerv" szöge alapján a gerinchez képest tippelgetnek ezeken az oldalakon, kíváncsi vagyok több véleményre is, ugye.

Igen, nekem is az istenhegyin mondták, és tudom, hogy tapasztaltak és a jók a gépek, de mi még nem akartuk tudni, még várni akartunk amíg biztos, de hamar kimondta az orvos a tippjét. Igen, mondta: Tippelhetek?Lány!, de "félő" valóban jól látja, hisz ez a munkája......remélem írnak többen is, és boldogan hallom a másik tábor véleményét is akiknek "jól" tippeltek.....:)

2012. máj. 16. 17:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a 12. hetin fiút mondott az orvos, nagyon biztosan állította. Valóban fiú lesz.
2012. máj. 16. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!