Első babát várok, ti nem féltek a szüléstől, és mentek szülőszoba látogatásra?
28 hkm
már annyira nincs sok hátra, de én nagyon nagyon félek:S A gátmetszéstől, esetleg a császártól:S
Szia!
Én is rettenetesen félek a szüléstől, illetve inkább a fájdalomtól. De a fájdalom tűrésére léteznek technikák, ilyen psziché-izé, hogy elhiteted magaddal, hogy nem fáj, vagy meditáció, vagy valami ilyesmi, még nem néztem utána a dolognak. A gátmetszésről pont most beszéltem az orvosommal, közölte, hogy csak akkor vág, ha kell, azt is a legvégén, és addigra már annyi fájdalmon leszek túl, hogy meg se fogom érezni. Hát kösz! :) Én igazából attól félek, hogy ilyen nyolc-tíz órákat fogok vájúdni, az durva lenne! Ezzel anyám ijesztett meg, aki szintén szülésznő, és ő mondta, hogy az első babák lassan jönnek, néha ilyen lassan is.
Én szülőszobára nem fogok menni látogatásra, de szülés felkészítőre igen, hogy legalább elvben tudjam, hogy mi, merre, meddig. Azért jó ez a tanfolyam, mert nem az lesz a szülőszobán, hogy azon pánikolsz, hogy normális-e ekkora fájdalom, hanem tök "nyugodtan" végig csinálod az egészet, megfelelő légzéssel, megfelelő időben való nyomással, stb. Ez a dokinak is jó, mert ő is könnyebben tud irányítani, ha tudod mit miért csinálsz. Szóval csak ajánlani tudom!
Boldog babavárást és gyors és könnyű szülést!
13 h km
Köszönöm mindenkinek a válaszokat:) Hát én azért is félek, mert veszélyeztetett vagyok, rengeteget görcsölök, de iszom mindennap a magnéziumot b6-tal. Így megsem érzem a görcsöket, talán ez segít a legjobban, és rengeteget kell feküdnöm, de néha már azt se bírok:(
Pedig csak 21 éves vagyok:)
Szia!
Nekem már csak 2 hetem van és már inkább izgatottság van bennem mint félelem.Már nagyon szeretném,hogy megszülessen a kisfiam mert már nagyon kényelmetlen minden.Fáj a derekam,a lábam,nem tudok aludni stb...
Szülőszoba látogatáson nem voltam se szülésfelkészítő tanfolyamon.
Sok sikert és könnyű szülést mindenkinek!
38 hkm
A szülőszoba látogatás azért jó - szerintem - mert nem vadidegen a hely, tudod, mire számíthatsz. Ha félsz, szerintem az a jobb megoldás, ha könyvekből felkészülsz, szülésfelkészítőre jársz, mert így legalább fogalmad van arról, mi fog történni veled. Nem hinném, hogy jobb a struccpolitika. Én nem félek, tisztában vagyok a folyamat élettani részével, mégis fogadok szülésznőt is, aki végig mellettem lesz és szakmai segítséget nyújt a férjem mellett. Nekem ez jelenti a megnyugvást, így nem félek. Nekem az a fontos, hogy a baba és én rendben legyünk, hogy ehhez kell-e császár vagy gátmetszés, úgyis az adott szitu dönti el és nem te, ha félsz valamitől, annál jobban bevonzod :)
33 hetes kismama
Én is sokat gondolok rá,hogy milyen lesz a szülés,de konkrét félelmet még nem érzek,inkább kiváncsi vagyok.Ha valamitől félek,akkor az egyébként sem a fájdalom,hanem az,hogy esetleg hosszú órákig fogok vajúdni,mire megszületik a pici.Még van időm felkészülni testileg-lelkileg a dologra és az ad erőt,hogy mindezt a babámért kell megtennem majd!
Mindenkinek boldog babavárást és könnyű szülést kivánok!
13 hkm
Szia.Nálam igen változó a helyzet,valamikor teljesen magabiztos vagyok valamikor meg nem félek, hanem rettegek.Nekem sokan mondták,h próbáljam vizuálisan elképzelni és ugy felkészülni rá,nálam ez a módszer ezt eredményezte:)Szép szülést kivánok mindenkinek.
39+5
Nem offolni akarok, ne ertsetek felre, de nem ertem miert kell tole felni.A vilga legtermeszetesebb dolga, szerintetek anyainknak voltak konyveik, mentek szuloszobanezobe? nem!! tudtak, hogy nok, az ovek a legnagyobb megtiszteltetes, hogy kihordhatnak es vilagra hozhatnak egy gyermeket.
Igen faj, nekem is fajt, 12 orat vajudtam, de minden pillanatban tudtam, hogy van amiert, van akiert.
Kedves Utolsó!
Te már túl vagy rajta és tisztában vagy vele, hogy mivel jár. Aki első babás, honnan kellene tudnia, mi fog vele történni? Amit az ember nem élt még át, teljesen természetes, hogy tart tőle, mert ismeretlen a szituáció...
Lehet, hogy régen nem volt, na és? Eltelt 30-40 év. Miért kellene úgy lennie, mint akkor? Sokkal több lehetősége van a kismamáknak, mint akkor, miért ne lehetne felkészülni, tájékozódni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!