Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Adnátok tanácsot orvosváltássa...

Adnátok tanácsot orvosváltással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Második babát várom 23 hetes vagyok. Egy dokihoz jártam eddig végig, nála szültem a lányomat is. Nagyon meg voltunk vele elégedve minden téren. Most viszont váltani szeretnék. A régi dokimtól nem kapom már meg azt az odafigyelést és törődést amit eddig kaptam és amit el is várok az orvosomtól. Teljesen megváltozott, nemtörődöm lett, barátságtalan és nem bízom már benne.

Van egy mások orvos akihez át szeretnék menni. Nem tudom, hogy ennek mi a folyamata? Az addig ok, hogy elmegyek az új orvosomhoz és felkérem terhesgondozásra+ szülésre, de a régi dokimmal ilyenkor mi a protokoll? Csak úgy lépjek le, se szó se beszéd? Tűnjek el? Ez nem udvariatlan, elvileg csak 4 éven keresztül hozzá jártam rendszeresen. Vagy közöljem vele, hogy bocsi, de máshoz megyek?

Illetve azon aggódom, hogy ha szülök és éppen a régi dokim lesz ügyeletben, vagy valami miatt ő (is) ott lesz nem fog "bosszút állni", vagy hogy is mondjam, nem fog kevésébe odafigyelni rám?

Tanácstalan vagyok!

2012. máj. 13. 11:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia

Sikot ismerem, vagyis már én is voltam nála. Ő nagyon szimpinek tűnik, csak szerintem elég drága. Vagy nem? Mennyit "kér"?

Én most Szabó Kornélhoz megyek majd. Már beszéltünk, azt mondta elvállal. Kaptam is hozzá már időpontot a magánrendelésébe.

Mikorra vagy kiíírva? Szülésznőd lesz? Apás szülés lesz? Lehet majd találkozunk a szülészeten!! :D

2. válaszoló

2012. máj. 13. 12:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha váltani akarsz, meg kell keresni az újat, és rákérdezni, vállal-e, mit kér ezért. Ennyi. Amúgy az "odafigyelés és a törődés hiánya" nem tudom mit takar, de ők alapvetően nem pszichológusok. Inkább egy mogorvább kiváló szakember, mint egy kedves-aranyos közepes tudású doki. Ha baj van, nem a modoruk számít ugyanis, hanem egyrészt a jelenlétük (van, aki simán eltűnik szüléskor, mert más dolga van), másrészt a biztos tudásuk és tapasztalatuk.
2012. máj. 13. 15:01
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es válaszoló!

Persze, úgy gondoltam, hogy először elmegyek Sikohoz, rákérdezni, hogy elvállal-e és megkérdezem Tőle, hogy ilyenkor mi a protokoll. Ha nem vállal el, akkor maradok a réginél, ez van.

Szabó Kornélt is ismerem, vagyis hát sokan mondják, hogy jó doki, de "személyes" tapasztalatom vele nincs.

Sikónál 12.000 egy magánrendelés látogatás, havonta kell menni. Szülésnél nincs tarifája, rengeteg ismerősöm szült nála, van aki 30ezeret adott, van aki 50ezeret és van aki csak egy képet a babáról, de konkrét tarifája neki nincs és nem sértődik meg bármekkora összeget adsz neki. Szeptemberre vagyok kiírva, és Te?:)

Nem, nyilván nem a lelki dologra értem az "elhanyagolást", hanem arra, hogy az elmúlt 5 hónap alatt meg sem vizsgált, meg sem ultrahangozott egyszer sem, kivéve mikor én könyörögtem, hogy mostmár nézzünk már méhszájat, vagy csináljunk már egy tenyésztést. Ami viszgálatom volt az mind a kötelező vizsgálatok voltak+ amit a Vasasban a terhesgondozáson csinálnak, de a szegediek ezt tudják, hogy itt hogy megy ez:)

Ezen kívül (ha már egy rakat pénzt fizettünk neki az első terhesség/szülésnél is) minimum elvárom a saját dokimtól, hogy ő maga is figyeljen rám és ha gondom/bajom/kérdésem van akkor rendelkezésre álljon. Régen mindig érdeklődő, kedves volt és megbízható, most nem, úgy érzem sokszor, hogy idegesítem őt és zavarom.

2012. máj. 13. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!