Adnátok tanácsot orvosváltással kapcsolatban?
Második babát várom 23 hetes vagyok. Egy dokihoz jártam eddig végig, nála szültem a lányomat is. Nagyon meg voltunk vele elégedve minden téren. Most viszont váltani szeretnék. A régi dokimtól nem kapom már meg azt az odafigyelést és törődést amit eddig kaptam és amit el is várok az orvosomtól. Teljesen megváltozott, nemtörődöm lett, barátságtalan és nem bízom már benne.
Van egy mások orvos akihez át szeretnék menni. Nem tudom, hogy ennek mi a folyamata? Az addig ok, hogy elmegyek az új orvosomhoz és felkérem terhesgondozásra+ szülésre, de a régi dokimmal ilyenkor mi a protokoll? Csak úgy lépjek le, se szó se beszéd? Tűnjek el? Ez nem udvariatlan, elvileg csak 4 éven keresztül hozzá jártam rendszeresen. Vagy közöljem vele, hogy bocsi, de máshoz megyek?
Illetve azon aggódom, hogy ha szülök és éppen a régi dokim lesz ügyeletben, vagy valami miatt ő (is) ott lesz nem fog "bosszút állni", vagy hogy is mondjam, nem fog kevésébe odafigyelni rám?
Tanácstalan vagyok!
Szia
én annyival vagyok másabb helyzetben, hogy nekem a dokim közölte, hogy amikor szülök, akkor azt már nem fogja tudni levezetni, de ő úgy gondolta, hogy a terhességemet végigkíséri és majd a 36. héten bemutat valakinek, akinél tudok szülni. (én is nála szültem az első gyermekem, 3 éve járok hozzá, és eddig nagyon meg voltam vele elégedve).
Azóta eltelt pár nap és egy csomót gondolkoztunk,h ogy mit is kellene csinálni, mert a dokim által felkínált lehetőség annyira nem tetszett. Így én kerestem egy másikat.
Még nem találkoztam a régi dokimmal (jövő héten fogok) és akkor elmondom neki, hogy hogyan is döntöttünk. Remélem megérti majd.
utolsó vagyok!
Én is szegedi vagyok. Megkérdezhetem, hogy ki a régi és ki az új dokid?
Igazatok van, szerintem is így korrekt, szólnom kell neki, hogy máshoz szeretnék menni.
El fogom mondani, hogy nem érzem azt a törődést és kevességet amit eddig kaptam tőle. Vártam eleget,de már 23 hetes vagyok és nem érzem magam biztonságban nála, sőt minden egyes alkalommal már előre gyomorgörcsöm van ha kérdezni szeretnék valamit:(
Nem fogalkozik velem, nem mondja,hogy akkor most mi a következő lépés, nem csinált nekem soha ultrahangot (2x a terhesség legelején, de már attól is ideges lett, hogy megkértem csináljon ultrahangot).
Amúgy persze, nem titok Szikora György a régi dokim és a Sikovanyecz-hez szeretnék átenni. Kedves 2. ismered őket? Neked ki az orvosod?
Én 13 év után váltottam most orvost.
2 gyerekemet a réginél szültem, és megfigyeltem, hogy a másodiknál már nem olyan volt a hozzáállás, mint az első gyerekemnél. A két gyerek között hét év van.
Most várom a harmadikat, de automatikusan máshoz mentem már az elejétől, a réginek semmi köze hozzá.
Te azzal vagy kényesebb helyzetbe, hogy a mai napig a régihez jártál. Hát nem tudom, de ilyenkor azért illik közölni vele szerintem, hogy váltasz.
Nem irigyellek, elég kínos. Nekem is az, mert ennyi év után azért ciki, hogy a harmadikat nem nála szülöm.
Igen kínos tudom, de úgy gondolom, hogy a saját és a babám érdeke most élőrébb való mint a dokim lelki világa:(((
Egyszerűen ideges vagyok mindig ha menni kell hozzá, vagy fel kell hívnom, és úgy kell könyörögnöm egy nyamvadt méhszájvizsgálatért is. Én ezt nem tartom normálisnak.
Mindenkinek megy a zöld kezecske!
Nem a saját tapasztalatom, úgyhogy bocs, ha kotnyeleskedésnek érzed a válaszom, de van egy szegedi barátnőm, ő azt mesélte, hogy ott a kórházon belül nem nagyon vállalja el egyik doki a másik doki betegét (vagyis kismamáját :(
Mindenképpen kérdezz rá az új dokinál, hogy elvállal-e, aztán azt majd ő leboltolja a régi dokidnál, de az már nem a te ügyed, hanem az övéké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!