17 hetes vagyok és 5-6kg közötti az eddigi hízásom, mit tegyek?
Nem értem egyszerûen hogy miért hízok többet mint kéne..az elsô trimeszteres 2óránkénti evésem ráadásul már nincs..az elmúlt 2hétben ráadásul elèg volt este is a 2piritós rozskenyér vajjal.édességet vagy nassot egyáltalán nem ettem,de-du ha ettem gyümölcsöt ettem,kb maréknyi mennyiséget.szerintetek lehet valami bajom van?mármint vminek az elôjele ez?élvezem a várandósságot nem koplalok,ebédre választok mindig nyugodtan köretet is(rizs ált.),este meg piritos vagy ilyesmi. Ritkán persze elôfordul hogy eszek mást ha vendégségben vunk(2-3x volt eddig)...
Nem szeretnék 20kgot felszedni de félek hogy ha ez igy megy tovább....és ez elszomorit..:(
Tanácstalan vagyok lányok...:(
Próbáld betartani a napi 5 étkezést kis adagokba,hogy ne terheld meg egyszerre a gyomrod és az anyagcserédet. Mert ugye ilyenkor lassúbb eleve, és amit ő nem tud ledolgozni az zsír/kg formájában rajtad marad.
És próbáld a mostani egyoldalú táplálkozást változatossá tenni illetve minimum 3 liter vizet,folyadékot inni ilyen melegbe.
Reggelibe próbálj zöldséget csempészni. Mondjuk szendvics light vajjal, kis sonka vagy párizsi ,zöldségnek: retek, paradicsom, paprika. Kis tejcsit és kakaót is ihatsz hozzá. Vagy müzlit tejjel is ehetsz.
Tízóraira: valami gyümölcsöt. Ami nekem bevált,hogy naponta bemegyek a zöldségesüzletbe és amit megkívánok azt veszek/eszek.
Ebédre : valami főtt étel . A leves nagyon jó , mert sok a vitamin benne és azért folyadék.
Uzsonna: lehet gyümölcs és kicsi édesség is.
Vacsira :amit gondolsz, de nem legyen nagyon puffasztó,zsíros.
A folyadéknál ha nem iszol sokat akkor hozzá kell szoktatnod magad. A lényeg ,hogy nem akkor kell inni amikor már szomjas vagy. Próbálj többször kis kortyot inni, vagy fél óránként 1dl vizet meginni.
Én 18 hetes vagyok még fél kg-t se híztam, de én soha nem voltam hízásra hajlamos. Örültem ha 2 kg plusz rám jött. Én így étkezem,(kicsit több édességgel) a neten is hasonlót írnak és védőnő szerint is szuper.
Napi 1-2 órát sétálj, néha kicsit gyorsabban.
Remélem tudtam segíteni.
Boldog babavárást!
18hkm
én most vagy 65 környékén..
semmi problémám, nagyon élvezek minden percet, nem méregetem én sem mennyi gyümölcsöt eszem, itt csak azért soroltam fel mit eszek kb. hogy átlátható legyen..
igen, te (bocs, nem tudom hányadik válaszoló vagy:) ) 4kg val többről indultál, lehet ezért lassabb a hízásod, de tényleg mindenkinél annyira különbözően történik..
változatosan étkezem, sok zöldséget és gyümölcsöt eszem..felvágottakat előtte sem igazán ettem, most sem, mert tele vannak nitrittel,és hormonkezelt húsokból készülnek, amik nagyon nem tesznek jót az egészségnek. ezeket sosem ettem, gyerekként is inkább sajtokat ettem helyette, vagy zöldségkrémeket..stb.
többnyire ökologiai, illetve házi termékeket használunk itthon, nem használunk sem fehér lisztet, sem fehér cukrot.
amúgy kb. 5x étkezem én is, a közti étkezések nálam is, ahogy írtam fentebb általában gyümölcs, de van hogy tejeskávé (hol koffeines-hol koffeinmentes, koffeines azért, mert olykor elég alacsony a vérnyomásom és olyankor napokig fáj a fejem).
alapvetően csak azért próbálok odafigyelni, mert talán attól félek, ha sokat felszedek, majd nem tudom leadni..de köszönöm, hogy ennyien megnyugtattok, hogy igenis ezek a kilók lemennek, ha az ember odafigyel..
nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat és jókívánságaitokat viszont kívánok nektek én is minden szépet és jót, boldog babázást!:)
Az elsővel a 20. hétig semmit sem híztam, a második félidőben jött fel gyorsan 20 kg. (63 kg--->83 kg)
Most az elején fogytam a 16. hétig 4 kg-t. Aztán már 31 hetes vagyok és rendesen hízok.
A kiindulósúlyom 76 kg volt, ebből lett 72 kg. Most 81 kg vagyok. Szóval híztam 5 kg-t, de összesen 9 kg-t eddig.
172 cm vagyok. Már vizesedek is, simán fogok még hízni, de foglalkozom vele. A vérnyomásom rendben van, jól vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!