140000ft a bruttó fizetésem, de ebbe benne vannak a műszakpótlékok, ha pótlék nélkül 113000 akkor mennyi lesz a táppénzem és a gyedem? Ez nettóba 92000 jelent melyikkel számoljak?
Sziasztok!
Na ez jó kérdés,én is ezt teszem fel....
táppénzed nem egészen annyi amennyi járna,mivel napi összegre fizetik és a felső határ 3800 valahány forint 1 napra..tehát nem jön ki sehogy a 65%os táppénz... én 140 felett kerestem havonta ebben benne van a pótlék,és más jutalék(teljesítménybér) és sajnálattal látom mindig a számlámon a 65-70 ft-ot...kérdem ez hol a 65%-a a 140 ezer forintnak...megragadnám és kérdezném,hogy nem-e tudja valaki mikor esedékes a táppénz utalás,ha már nem a munkáltatóm fizeti...eddig mindig 10.én kaptam fizetést,táppénzem is akörül érkezett meg,de ebben a hónapban még nem kaptam meg.
B.Kiki:
A táppénz felső határa naponta 5020Ft. A 140 ezres fizetéssel ezt nem éred el.
1. a táppénz mértéke nem 65% hanem 60%, de ha nem volt 2 év FOLYAMATOS munkaviszonyod (nem volt benne 30 napnál hosszabb megszakítás)akkor csak 50%.
140 ezres bruttó jövedelem esetén a táppénz 60%-al bruttó 2760 naponta (picivel több, mint a fele a mamimális összegnek, de még az általad leírt 3800-nál is jóval kevesebb)
Egy 30 napos hónapban ez bruttó 83 ezer, amiből lejön az adó: 13 ezer párszáz - így kb. 70 ezer a nettója.
Ha nem jár 60%, csak 50, akkor viszont a bruttó napi táppénz csak 2300Ft, ami 30 napos hónapban 69 ezer, ha levonjuk az adót, akkor marad 58 ezer.
Ha veszel igénybe adókedvezményt, akkor 68 ezer.
A táppénzes papírt a munkáltatód továbbítja, vagy te küldöd be? Mert ha ma sem kaptál pénzt, akkor valószínűleg nem ért oda a táppénzes papírod, mert az OEP. 10-ig küldi a pénzt mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!