Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem mozog a magzat?

Miért nem mozog a magzat?

Figyelt kérdés

21-22 hetes kismama vagyok. Mellső fali a magzat, így a doktor pár hete azt mondta ne nyugtalankodjak, mozog az, csak nem érzem. Legutóbb mikor voltam, uh szerint picikét mozgott, de az orvos szerint akkor is aludt, meg lusta baba.

Ugye nincs baja? Ideges vagyok amiért nem nagyon érzem mozogni. (nagyon ritkán, nagyon gyengén érzek valamit)

Volt már más is hasonló helyzetben?

2012. máj. 6. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Anno a fiammal nálam is a mellső falon tapadt a méhlepény. Bár már korán éreztem az "úszkálását", határozott mozgást csak akkor, amikor már nagyokat rúgott (16. héttől "úszkált", 25-6 héttől rúgott). Ráadásul a fiam előszeretettel aludta végig a napot és este kezdett ficánkolásba egészen hajnalig. :) Számtalanszor ringatták, mozgatták a hasamat és etettek velem csokoládét, kávét, hogy végre felébredjen egy-egy ctg vizsgálathoz, mert amúgy átaludta volna az egészet. Ezek után meg sem lepődtem, hogy hajnal 1-kor született meg. :)

2012. máj. 6. 13:27
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
ne izgulj, biztos nincs semmi baj. feküdj hanyatt és tedd a kezed a pocidra. erre egy idő után "bejelentkeznek" :-) ha nagyon alszik, akkor persze nem, de próbálkozz ezzel többször is akár. nagyon pici még, még nem kell, hogy rendszeresen érezd
2012. máj. 6. 13:36
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

szia! nekem is mellső fali. és már 31 hetes vagyok, de vannak olyan mozdulatai amiket még a mai napig én nem a párom viszont érez.. sajnos ez ilyen, de ne aggódj minden rendben van.

Boldog babavárást:)

2012. máj. 6. 17:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Néha valami kis furcsát érzek, de nem tudnám körbeírni. Azt gondoltam, hogy már erősebben kellene érezzem. Azért is aggódok ennyire, mert kedden megyünk magzati szív ultrahangra, mert találtak egy izmot a bal kamrában, aminek nem olyannak kéne lennie...
2012. máj. 6. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
44%
semmi baj nincs vele!:) minden rendben van vele!
2012. máj. 6. 21:10
 6/6 Ildi 19 válasza:
65%
Szia én körülbelül a 23- 24 hétig semmit nem éreztem de konkrétan tényleg semmit és már mindenki azzal flusztrált hogy biztos baj van meg ez nem normális dolog és már én is ideges voltam mert általában az ismerőseim közül és itt is az oldalon mindenkinek olyan 16-17 hetesen megmozdult meg a babája nekem is mellső fali a lepényem és akár mikor mentem az ultrahangra ott meg mindig mozgott csak én nem éreztem semmit . Szóval azért ítram le mindezt hogy ne idegeskedj biztos nincs semmi gond mert most vagyok 32 hetes és kb úgy a 27 hétől érzem a babát és egyből rúgásokkal jelentkezett de azóta minden nap érzem persze nem úgy mint más akiket hallok hogy legúgja a veséjét meg ilyenek hanem csak ilyen finom kis rúgások de most már nem is aggódok beletörődtem hogy az én babám ilyen kis nyugodt baba biztos a tied is és ne aggódj boldog baba várást :)
2012. máj. 7. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!