Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szükséges-e aminocentézis...

Szükséges-e aminocentézis vagy sem az alábbi 12. heti Down szűrésem eredményei alapján?

Figyelt kérdés
A 12. heti uh. Eredménye: NT:1.4mm, szabad HCG 40.3ng/ml 1.20 MoM, a Papp-A 29IU/L 2. 08 MoM. Down kockázata 1:7780 (neg. ), az Edwards syndrománál pedig 1:10000 (neg. ) Nőgyógyom ajánlotta, mivel elmúltam 35. menjek genetikai tanácsadásra. Az amnioc. -t ha nem muszáj nem csináltatnám meg. Szerintetek van esély a vizsgálat elvégzésére?

2012. máj. 5. 20:23
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam a tanácsadáson, és nagyon javasolták (persze a korom miatt) a chorion biopsziát, nem is az amniocentézist.:(

Nem tudom mit csináljak, mivel sem az én családomban sem a pároméban soha nem volt kromoszóma rendellenességgel született gyermek..Jövőhét csütörtökön kellene mennem a biopszira, viszont keddig kaptam gondolkodási időt akkor kell visszatelefonálnom, hogy megyek e vagy sem. A kapott beleegyező papírt a tanácsadáson elutasítással visszaadtam, de az utána lévő UH-n a másik dokinő adott egy időpontot jövőhétre. Megkérdeztem őket, hogy ha valami gond lenne az azért látszódna az uh-n is nem, mivel a babócám mozgásán látszódna, ha gond van.Az ulrahangot végző hölgy azt mondta hogy az igaz, de 50-50% hogy egyészséges vagy épp nem. Tudom hülyén hangzik, meg csak egy érzés, de nem érzem azt hogy bármi baja lenne.. Most még tanácstalanabb vagyok mint a tanácsadás előtt:( Ha netán valaki volt ilyen biopszián leírná, hogy milyen volt? Mennyire volt fájdalmas, meddig pihen otthon a vizsgálat után, stb....

2012. máj. 9. 06:47
 12/12 anonim ***** válasza:

kedves kérdező: nekem a fiamnál hasonló eredményeim vltak a kombinált tesztnél-1:9000 down, 1:20000 edwards, és a genetikán mégis felajánlották az amniót, azt mondták tulajdonképpen,hogy én határozok, de ugyanannyi az esély a vetélésre, mint a beteg baba születésére.Nem vállaltam, amit ezért bántam meg, mert a 30 hetes uh-n kiderült,hogy csak 2 ér van a köldökzsinórban, ami edwards kórra utalhat.nagyon izgultam, elküldtek szív uh-ra is.végül semmi baj nem volt.

most lemaradtam a kombinált tesztről, és a négyesem 1:710 lett, de még így is gondolkozom,hogy vállaljam-e az amniót.elmegyek a genetikára,és amit ott javasolnak.de a te eredményeid nagyon megnyugtatóak.Én a helyedben még csináltatnék egy integrált tsztet, elmennék egy jó uh-oshoz, és nem kockáztatnék amnióval, de ezt nyilván te döntöd el.

2012. máj. 17. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!