Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szükséges-e aminocentézis...

Szükséges-e aminocentézis vagy sem az alábbi 12. heti Down szűrésem eredményei alapján?

Figyelt kérdés
A 12. heti uh. Eredménye: NT:1.4mm, szabad HCG 40.3ng/ml 1.20 MoM, a Papp-A 29IU/L 2. 08 MoM. Down kockázata 1:7780 (neg. ), az Edwards syndrománál pedig 1:10000 (neg. ) Nőgyógyom ajánlotta, mivel elmúltam 35. menjek genetikai tanácsadásra. Az amnioc. -t ha nem muszáj nem csináltatnám meg. Szerintetek van esély a vizsgálat elvégzésére?

2012. máj. 5. 20:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vállalnám az amniot a helyedben, ez egy tökéletes eredmény. :)
2012. máj. 5. 20:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat!:)
2012. máj. 5. 20:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1:100-nal 27 evesen is azt mondtak hogy gondoljam meg,mert ez hatareset!

Szoval ha az adataidat nezem semmi baj!Ha meg a korodat akkor se!:-) en csak a korod miatt nem csinaltatnam meg!(mondom ugy hogy megcsinaltattam,nem fajt es szerencsere nem lett semmi baj)

Lasd az en peldambol,hogy a kor nem minden!

2012. máj. 5. 22:33
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mivel elmúltál 35, tanáécsadásra menned kell, de azt fogják beírni h életkor miatt jelent meg a bizottság előtt, eredményei alapján nem indokolt további vizsgálat. Én nem kértem a vizsgálatot.
2012. máj. 5. 22:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1:350-hez lett az eredmény, és mivel a genetikai uh-n cisztát láttak a pici fejében, és az egyik szívizma meg volt vastagodva, ezért megcsináltattam. És hála égnek tök egészséges a kisfiam. :)

Én a helyedben nem csináltatnám meg, tökéletes az eredményed.

2012. máj. 6. 07:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Én nem vállalnám a helyedben!

Márciusban nekem 1:32 lett a Down szűrésem eredménye a tarkóredő 3,3mm.Megcsináltattam,mert nagy volt a nyomás rajtam,de hála istennek,semmi baja a pici lányomnak!:)

Amikor szúrtak rajtam kívül mindegyik anyuka a kora miatt volt,és mondta nekik a biológus,hogy az eredményeik fényében nem kellene ez a vizsgálat,mert magasabb a vetélés esélye,mint a beteg gyermeké!

2012. máj. 6. 09:03
 7/12 A kérdező kommentje:
Lányok! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat!Kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani a doki kedden, amikor is megyek a Bajcsyba. Bevallom azért egy kicsit izgulok...
2012. máj. 6. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően egyébként mindenki rosszul értelmezi az amniocentézis miatti 0,5-1%-os vetélési kockázatot. Én elbeszélgettem erről a genetikussal, aki elmagyarázta, hogy kell ezt értelmezni helyesen.

Mindenkinek van egy egyéni, saját vetélési kockázata. Tegyük fel, hogy nekem 5%. Ha megcsináltatom az amniot, a saját vetélési kockázatomat emeli meg 0,5-1%-kal, tehát a saját vetélési kockázatom utána lesz 5,5-6%.

Akinek mondjuk a saját vetélési kockázata 85%, annak megemeli szintén fél-egy %-kal, és nagy valószínűséggel el is fog vetélni. De nem az amnio miatt, hanem mert az amúgy is szinte majdnem 100%, hogy megtörtént volna (méh állapota miatt, nem tapadt meg a magzat rendesen, genetikai rendellenesség miatt, satöbbi, satöbbi, satöbbi).

A genetikus is azt mondta, hogy akinek amnio miatt elmegy a babája, az a baba amúgy sem maradt volna meg nagy valószínűséggel.

2012. máj. 6. 10:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Amúgy a tanácsadásra a páromnak is jönnie kell, vagy mehetek egymagam is?
2012. máj. 7. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:
Én egymagam mentem, párom dolgozott. Nem szóltak emiatt, hogy gond lenne...
2012. máj. 7. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!