Ti dolgoznátok 8 órás, fizikai álló munkában akkor is ha terhesek lennétek? Vagy rögtön eljönnétek GYES-re ahogy megtudnátok h pocaklakótok van?!
Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 13:07
11/16 anonim válasza:
Élelmiszer boltban dolgoztam mindkét terhességemnél az elsővel 30.hétig,most a pocaklakóval csak a 20. hétig.Bírtam volna tovább is csak a főnökség nem nézte jó szemmel,hogy nem vagyok már olyan pörgős mint előtte.(nem tetszett nekik,ha leültem kb 5 percre a kajaidőn kívül,stb)
12/16 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy az én munkám is olyan,hogy nem lehet leülni.Zsákokat szövünk gépekkel,és a gépeket üzemeltetni kell folyamatosan.Sajnos a gépeket körül is kell ugrálni,hajolgatni kell,szóval nem könnyű munka.A másik,hogy nagy zajban dolgozunk és iszonyatos nagy por van :( A gépek mellett kajaszünet sincs,hanem állva kell enni a gép mellett.Ezért kérdezem,hogy ti tovább dolgoznátok,vagy eljönnétek?!Én nagyon félteném a picimet,hogy nehogy baja essen.Így is úgy jövök haza meló után mint 1 hulla,hát ha még baba is lesz a pocakomban akkor mennyire lennék fáradt.A rosszullétekről,émelygésről nem is beszélve..sajnos nem rohanhatok ki minden félórában mert nekem épp hánynom kell. :( A próbaidőm június 5.én jár le,és rá 1 hónapra szeretnénk a babát a párommal.Az 1 éves munkaviszonyom nincs meg,tehát GYED-et nem kapnék.Nem tudom,hogy a cég mennyire nézné jó szemmel,ha a próbaidő letelte után rögtön elmennék táppénzre a terhességgel.De viszont terhesen nem is mernék nagyon dolgozni sem,mert nagyon félteném a babámat.Így is alig várom már h itt legyen,és nem élném túl,ha a munka miatt elmenne :(
2012. máj. 5. 17:35
13/16 anonim válasza:
én eljönnék egyből, ez nem egy kismamabarát munkahely.
Ha táppénzre jössz akkor meglesz az egy év biztosított jogviszonyod.így gyeded is lenne, Hajrá baba!
14/16 anonim válasza:
Én recepción dolgoztam egy 150 szobás hotelben a 38. hétig. Álló munka, nincs szék a recepción, de bírtam. Ha nem veszélyes anyagokkal kell dolgozni vagy nehéz fizikai munkát végezni, akkor én nem iratnám ki magam, a terhesség nem betegség, hanem egy állapot.
15/16 anonim válasza:
Utolsó vagyok. A te munkádat nem csinálnám a zaj és a por miatt.
16/16 A kérdező kommentje:
Meg amit elfelejtettem írni az az,hogy átálláskor darabonként 2,5 kg-os láncokat kell pakolni a gépre,és ilyenkor nem 1db-ot viszünk a kezünkbe hanem 4-et 5-öt,hogy gyorsabban végezzünk :( Meg sajnos koszos kézzel eszünk mert nincs időnk az üzem egyik végéről szaladgálni a másik végébe a mosdóba kezet mosni :( Sajnos ilyen a munkahelyem,de persze örülök,h ez is van,de persze csak addig amíg nincs baba a képbe.Mert a babával már nem mernék tovább dolgozni itt.Az 1 éves munkaviszonyom majd csak jövő március 5.én lenne meg.Ha 2 hónap múlva teherbe esnék és elmennék táppénzre akkor az is beleszámítana az 1 évbe?Mert akkor jövő április végén május elején szülnék és akkor kapnék GYED-et?Jajj annyira tudatlan vagyok ebben a témában..még most lesz az első babám és nem tudom,hogy megy ez.Nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget!!
2012. máj. 6. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!