Meddig kell tartani a vetéléstől? Ez az első baba,8 hetes vagyok. Múlt héten voltam orvosnál, már volt szivhang. Tegnap óta szurkál a hasam. Lehet attól, hogy most lenne a menzesz ideje? Mikortól nyugodhatok meg egy kicsit?
A vetélés, illetve a baba elhalásának veszélye a terhesség egésze alatt fennál, még az utolsó hetekben, napokban is történhet tragédia.
A hivatalos "megkönnyebbülés" a 12. hét, utána már sokkal sokkal kisebb az esély a vetélésre.
De nem szabad ilyenre gondolni, gondolodj pozitívan, az agy nagy úr, a szervezeted engedelmeskedik neki!!!
Nem lesz baj, nyugi:-)
igazuk van az elöttem válaszolóknak, még a szurkáláshoz annyit, hogy akár egész 9hónap alatt lehet ilyen enyhébb, mensis szerű érzésed.
boldog babavárást
Sajnos baj bármikor történhet, de az első 12 hét a legveszélyesebb. Amúgy kár ilyenen agyalni! Nekem is volt a 8. hét körül enyhe hasgörcsöm, olyasmi mint a menstruációs görcs, de másnapra elmúlt. Megkérdeztem a dokim, aztmondta ne aggódjak, nincs semmi gond, ez előfordul. Lehet, hogy a méhtatrtó szalagok nyúlását érzed. Amúgy megnyugtatlak, hogy a 12. hét után máson fogsz aggódni, ezek az anyai hormonok...csak nem szabad túlzásba vinni!
Nyugi és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!