Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik Angliában szültek! Hogy...

Akik Angliában szültek! Hogy zajlott az egész?

Figyelt kérdés

Mit pakoltatok a csomagba? Volt külön szülőszobai csomagod is? Hogyan zajlik? bemész, átöltözöl és útba igazítanak mindenhová? Milyen volt a környezet és a szülésznő? mennyire kedvesek,odafigyelőek? Hány nap után lehet hazamenni? Milyen papírokat vittetek magatokkal? És végül: milyen állampolgár lesz a baba ha én magyar vagyok az apa pedig ghanai?

Előre is köszönöm,

30hkm

2012. máj. 3. 15:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Az utolso kerdesedre valaszolni nem tudok, de az biztos h nem angol.

En egyben vittem minden cuccomat, ket haloinget, melegitot, egy kicsi es es nagy torolkozot, tisztalkodoszereket, fehernemut es betetet, kicsit enni es inni, a babara ket valtas ruhat, zuhanyzos es normal papucsot, ruhat magamnak hazamenetelhez. Vittem az utlevelet es a terheskonyvet, utlevel nem kellett.

Otthon hagytam mindenbol elokeszitve, a ferjem hozta volna es cserelte volna a dolgokat, ha kellett volna.

A viz folyt el, nem voltak fajasok, felhivtam a korhazat, bementunk, akkor csak vizsgaloba vittek. Kb egy orat voltunk bent, volt kenet es vervetel, neztek hogy tiszta-e a viz es csinaltak ctg-t.

Minden tokeletes volt, mehtevekenyseg szinte nulla, igy hazamehettunk es reggel kellett volna ismet vizsgalatra menni. Max 48 orat varnak tokeletes eredmenyek mellett fajasra, majd inditanak.

Hazaertunk ejjel ketto-harom kozott es beindultak egybol a fajasok, harom perces durvak voltak egbol, ket ora mulva mar ereztem hogy kozel a vege, igy telefonaltam ismet. Nem akartak hinni nekem, azt hittek hogy csak panik, de bementunk. Akkor szuloszobara vittek vizsgalatra. Kb ugy nezett ki, mint egy otthonosabb hotelszoba, volt kulon furdo es wc, ugy volt kialakitga hogy lehessen ott vajudni, volt kanape is a szuloagyon kivul, kenyelmes es tagas volt. A gepek nagy resze el volt rejtve a beepitett szekrenyben.

Kiderult, hogy mar negy ujjnyinal jartam akkor, igy keszitettek is elo az agyat, volt hent ket szuleszno, egy doki, egy csecsemos, kedvesek es hatarozottak voltak, mOndjuk beszelhetnekem nem volt.

A doki csak utasitotta max a szulesznot, de nem volt gind, igy hozzam nem is ert.

Sikerult gatvedelemmel szulni meg a kozel negy kilos babamat nekik koszonhetoen.

Hat utan szuletett meg.

Kaptunk reggelit, folyamatosan jottek vizsgalni, szoptatasi tanacsado, hoztak gepeket Pl hallasvizsgalathoz, jOtt gyerekorvos, minden hozzank jott, sem nekem sem a babanak nem is kellett kimozdulnunk.

Mi mar aznaP este otthon voltunk.

2012. máj. 8. 11:38
 2/2 anonim ***** válasza:
En az elsot surgossegi csaszarral a masodikat program csaszarral szultem. Az elsonel inditottak a szulest tulhordas es magas vernyomas miatt, 20 ora vajudas utan dontottek a csaszar mellett, mert a vernyomasom emelkedett a gyogyszer mellett is es a baba szivhangja lassult. A masodiknal mar en kertem a csaszart. A korhazba vittem pizsamat, furdokopenyt, bugyikat, tisztalkodo szereket, betetet, a babanak 2 valtas ruhat, pelust, popsi torlot. A mutet kb. 1 oras volt mindket esetben, a babat az elso 10 percben mar kivettek. Nagyon profi az egesz. Ha siman szulsz, akkor rendszerint csak a midwife van bent veled, ha gond van, akkor bemegy az ugyeletes doki es megnez. Ha csaszarmetszessel szulsz, akkor a mutet utan addig vagy a megfigyeloben, amig stabilizalodik az allapotod (az elsonel nekem 2 ora volt, a masodiknal 9-10 ora volt a vernyomasproblema miatt). MAsnap ahogy kiveszik a katetert mar menni kell zuhanyozni es jarkalni vagy ulni kell, nem szabad visszafekudni. Mutet utan en 2 nappal hazamehettem mindket esetben, ha lassabban regeneralodsz, akkor 3 nap utan hazaengednek. Adnak boven fajdalomcsillapitot, jon hozzad a gyerekorvos, hallasvizsgalo, szoptatasi tanacsado, ahogy az elottem levo irta. En csak a terhes konyvemet vittem magammal, abban minden benne van. Nalam is kedvesek voltak, es segitokeszek. Persze minden ingyen, halapenz nincs, hiszen ezert fizeted az adot es a TB itteni megfelelojet.
2012. máj. 8. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!