Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vélemény a kóláról és a...

Vélemény a kóláról és a terhességről?

Figyelt kérdés

Olvastam egy külföldi lapban hogy a kólát fogyasztó állapotos hölgyek babái (50%) ban hiperaktivak lettek!

Vélemény?

2012. máj. 3. 12:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem csodálkozom rajta . nekünk nst elött a főorvos megtiltotta azt mondta idézem : nem tuningoljuk a babát.!
2012. máj. 3. 12:37
 2/15 anonim ***** válasza:
Feltételezem ez is mennyiségtől függ.
2012. máj. 3. 12:40
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát azért ne túlozzunk.Most ettől hiperaktív a gyerek? ÁÁÁ. Én végig ittam kólát, és úgy örültem hogy elkezdett tőle rugdosni. Általában akkor ittam amikor nem éreztem a mozgását, és ettől tuti beindult a baba. Jó hát azért nem egy töménytelen mennyiségű kólát ittam. Az én lányom nagyon eleven, de nem hiperaktív.
2012. máj. 3. 12:40
 4/15 anonim ***** válasza:
első. nyilván nem ... de nem ismert még a hatásuk . ez a kérdés kb. olyan mint ha a kérdező a mc donalds-os ételek hatását kérdezte volna . aki látta a super size me-c. filmet utánna a kólát se inná ahogy a szendvicset se enné .
2012. máj. 3. 12:43
 5/15 DannyZuko ***** válasza:
A párom semmi féle koffeint nem ivott. Sem kóla, sem kávé sem semmi ami a baba számára nem lehet jó. Egyedül Macikávét ivott, ami koffein mentes. Nem kell az a rakás E betü meg szemét a babának, ami abban van...
2012. máj. 3. 12:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rossz helyen olvashattad, ugyanis semmilyen szakmai lapban nem sikerült még bármilyen külső tényezővel összefüggésben hozni a hiperaktivitást. Igen komplex bio-pszicho-szociális zavar, amelyet minden bizonnyal NEM külső hatások alakítanak.

Korreláció lehet, de aki ért a biostatisztikához, pontosan tudja, hogy erre önmagában alapozni nem szabad. (A vizsgálat hitelessége egyébként pusztán amiatt is kérdéses, mert 50%-os eredmény rendkívül magas, valamilyen manipulációt sejtet.)

Tehát összegezve: nem hinném, hogy ez egy "brit kutatók megállapították" szintű "ténynél" magasabb tudományosságot képviselne.

2012. máj. 3. 12:47
 7/15 anonim ***** válasza:

Én néha iszom kólát, sőt az elején azért ittam, mert segített elmulasztani a hányingert egy időre.

Eddig semmi gondom nincsen. Nem gondolnám, hogy ettől lesz valaki hiperaktív.

2012. máj. 3. 12:50
 8/15 A kérdező kommentje:
nem a britteknél olvastam!
2012. máj. 3. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy a briteknél olvastad.
2012. máj. 3. 12:54
 10/15 anonim ***** válasza:
Egyébként egy hatalmas tévhit az alapja az összes ilyen irányú vizsgálatnak, mégpedig az, hogy a hiperaktivitás egyfajta felpörgetett létet jelent. Semmi ilyesmiről nincsen szó, egészen más zavar.
2012. máj. 3. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!