Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, akinek elszámít...

Van itt olyan, akinek elszámították a terhességét? Mi lett végül?

Figyelt kérdés

Ma muszáj volt bemennem a dokihoz, mert nagyon émelyegtem, és majd leszakadt a derekam.

Erre jött nekem azzal, "Jaj, de nagyon nőhet az a pici!" szöveggel. Elmondtam a problémámat. Nagyon nem tudott kibékülni azzal, hogy ilyen nagy a pocakom, így azt mondta, biztonság kedvéért megvizsgálja. Itt jött a csavar.

Most kaptam a hírt, hogy elszámolta a terhességem, és most vagyok a 36. hét végén. Az három hét tévedés, mert nem jól számolták valami miatt.

Mondta is, hogy holnap nagyon sürgősen menjek uh-ra, mert pénteken töltöm akkor a 37-et.

Ezek szerint a picim 33. héten mérték, akkor volt 2300 g.

Történt veletek ilyesmi? Hogy regagáltatok rá?

2012. máj. 2. 16:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
De hát hogy számították el? Menstruáció alapján ekkora, vagy méretek alapján? Mert nekem a 32. hetin volt pl. méretei szerint 35 hetes körül, mégsem módosítottak.
2012. máj. 2. 16:20
 2/14 anonim ***** válasza:

tehát akkor ha jól értem se az AFP-t se a terhességi cukrot se az eddigi uh.-kat nem korszerint végezték .

igen hát elrontotta. mehetsz most jó sok helyre uh-ra és nst-re is.

Minden jót Neked!!!

2012. máj. 2. 16:22
 3/14 A kérdező kommentje:
Méretek alapján.
2012. máj. 2. 16:24
 4/14 anonim ***** válasza:

Végig nagyobbnak mondta a doki a lányomat, ezért ragaszkodott egy július eleji időponthoz, hogy addigra ír ki. Aztán amikor jött az időpont, és semmi jele nem volt a szülésnek, akkor meg akarta indítani, mondván, hogy méhen belül sorvad a baba, el fog halni. Hülyeség volt az egész, de hiába mondtam, hogy saját számításom szerint még nincs itt az idő, ez a baba később fogant... Minden nap írhattam alá a papírt, hogy saját felelősségre nem engedem a szülésindítást. Hát hogy is engedtem volna, amikor tökéletes volt minden nst, minden flowmetria, a baba extrém módon mozgékony volt az utólsó napig... ami majdnem egy teljes hónappal volt később, mint a doki által számított időpont. Vagyis ha akkor engedek neki az elején, hogy indítson, akkor lett volna egy koraszülött gyerekem. Így meg szültem spontán egy egészséges, 3,8kg-os babát.

Az uh-val nagyon el lehet mérni a dolgokat, én nem annak hinnék. A mostani dokim nem is szereti és nem ez alapján ítél.

2012. máj. 2. 16:25
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is elszámolta egyszer a doki, szerencsére időben rájött. Amúgy 2 hetet tévedett, pont kicsúsztam a 18. heti genetikai UH-ról. De az volt a legjobb hogy még engem cseszett le hogy sürgősen menjek el UH-ra, de még egy bocsánat kérést sem kaptam vagy valami... Köpni nyelni nem tudtam. Rá egy hétre még mindig nem volt tisztában hogy hány hetes vagyok, tőlem kérdezte meg hogy én hogy számolom mert akkor annyi vagyok.

2012. máj. 2. 16:28
 6/14 anonim ***** válasza:

És mégis mire alapozva állitja azt MOST, hogy elszámolta???

Harmincakárhány hetesen már akár t9bb tiz dekányi és több centi eltérés is lehet a magzatok között, mint ahogy egészséges, érett újszülött is születhet 2 és fél kilósan is meg 5 kilósan is. ÉS a szülők testmérete sem mérvadó, mert rokon házaspárnál, ahol a férj 2 méter körüli, a feleség is 170 centi, mind a 4 gyerek max. 2 és fél kilóval született.

Elég gyanús ez a hirtelen megvilágosodás!!!

Nincs ennek a dokinak valami nyaralás ütemezve a szülésed eredeti időpontjában????

2012. máj. 2. 16:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, ilyenkor ezt már nem szokták módosítani... Fura ez nekem.
2012. máj. 2. 16:42
 8/14 anonim ***** válasza:

Most nézem, a méret alapján számolt a doki. Ez mekkora szakmai baromság!!!

Az én lányom is mindig nagyobb volt méret alapján 2 héttel, szerencsére a dokim nem volt olyan barbár, hogy bedőljön ennek, már 9 hetesen megmondta, hogy szép nagy babánk lesz, és kész. Az is lett, majd 4 s fél kilós. 39+6-ra született.

2012. máj. 2. 16:43
 9/14 anonim ***** válasza:

Egyébként 2 kérdés van:

-szabályosak voltak-e a ciklusaid?

-az AFP eredménye jó lett-e?

Amennyiben szabályosak voltak és az AFP is jó lett, tehát MINDKÉT kérdésre igen a válasz, akkor vajmi kevés az esélye annak, hogy 3 héttel idősebb a terhességed.

Nekem is 3 héttel nagyobb méretek alapján, azt mondták, hogy ez ilyenkor már nem mérvadó, és mivel sok a számítási hiba, nem lehet erre alapozni.

2012. máj. 2. 16:48
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki (sztk-s), hogy csak a 12. hétig feljődnek egyformán a babák, addig lehet még módosítani, de utána már genetika, hogy melyik baba mekkora. Nekem a 12. hétig megfelelt a számításnak (az enyémnek, mert én tudom, hogy 4 nappal később fogant). Aztán mindig egy héttel kisebbnek mérték, majd a 36. héten 1 nappal nagyobbnak a koránál, és nem az én számításom, hanem a mensi szerinti koránál. Ez már mind genetika.
2012. máj. 2. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!