Lemondanátok egy 4. babáról az miatt, hogy féltek, hogy beteg lesz a kicsi?
3 egészséges gyerekünk van, de nagyon szeretnénk egy 4. kicsit is :)
Az összes terhességet végéig paráztuk.
Az elsőnél Down-kór gyanús volt a baba, amnio stb... szerencsére egészséges.
A másodiknál toxoplazma fertőzésem volt :( Ő is egészséges lett.
A harmadik babának a belei voltak végig gyanúsak, ijesztgettek, hogy szülés után azonnal műteni viszik...
Neki sem lett hál'istennek semmi baja.
Szóval ilyen előzmények után már eléggé parázok. Félek, hogy pont az aggodalmammal vonzom be a bajt...
Szerintetek hülyeség?
Vágjunk bele és lesz ami lesz? Vagy hallgassak a belső hangra?
tegyem össze a két kezem a 3 egészséges gyerekemért és mondjuk ki a létszám stopot?
Nézz rá a meglévő gyermekeidre. Róluk sem mondtatok le, nem? Pedig a másodiknál és a harmadiknál is ugyanígy lehetett volna már gondolkozni...
Garancia nincs. Egy egészséges gyermek is megbetegedhet nagyobb korában, vagy érheti baleset vagy más...
Szerintem ettől nem szabad függővé tenni, ha vágytok rá, vágjatok bele. Amint meg lesz, már semmiért nem adnátok majd...
Ha reálisan féltek a betegségtől, akkor elgondolkoznék rajta. Született beteg baba a családban? Van valami genetikai betegség? Stb. A korod még belefér az 'egészséges tartományba'?
Csak amiatt, hogy mindig volt valami gond, ami hálaisten megoldódott/nem is volt, ne mondjatok le róla. Én belevágnék a helyetekben :) De ne aggódj, azzal csak ártassz. Van 3 egészséges, gyönyörű gyermeked, és lesz egy negyedik. Ő is egészséges lesz, te pedig imádni fogod :) Mindig erre gondolj :) Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!
35 éves vagyok, a családban nincs genetikai betegség szerencsére.
Attól félek nagyon, hogy kísérteni fogom a sorsot.
3x jól megijesztett, lehet, hoyg negyedszerre nem csaj ijesztgetni fog :(
Tudom, ez nagy butaság, nem szabad így hozzá állni, de nem tudom kiverni a fejemből..
én nem vállalok már 4.-et pedig mind3 egészséges és gond sem volt,de én is 35 leszek,nem kisértem a sorsot. ha ne adj isten mégis gond van,mi lesz a másik 3-al? 35 felett nagyon megnő a lehetséges problémák esélye. van 3 szép egészséges gyereked,őket is fell kell nevelni,ha beteg lenne a pici,arra menne le minden erőd,energiád.
ha már terhes lennél persze nem mondanám h vetesd el, de ha még nem,én inkább azt mondom h nem
"35 felett nagyon megnő a lehetséges problémák esélye"
Ez elsősorban az első szülő nőkre vonatkozik. Aki már szült korábban, annál ez nem jelentős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!