Holnap megyek először az első vérvételre, ekg-ra stb. A védőnő azt mondta nemszabad előtte enni. Végeznek majd cukorterheléses vizsgálatot is? Hogyan zajlik majd ez az egész? és több vért is vesznek majd?
Az első vérvételnél nem végeznek cukorterhelést. Azt csak a 16. hét körül végzik, ha jól emlékszem. És csak annál nem szabad enni.
Nekem már egy éves a picim szóval aránylag régen voltam terhes, de én ettem a vérvételek előtt, csak a cukorterhelésnél nem.
Levesznek 2-3 üvegcse vért, és ennyi. A cukorterhelésnél meg leveszzik a vért, és utána megitatnak veled egy pohár cukros vizet majd vissza kell menned azt hiszem 2 óra múlva, és akkor újra leveszik avért. Kb ennyi.
De vannak biztos olyanok, akik mostanában csinálták, ők jobban tudják...
Szia! Az első vérvételen nincs vizelet minta, csak vér, nekem 4 ampullával vettek le, vércsoport elemzés, vércukorszintmérés, hepatitis és komplett vérkép, úgy emlékszem. Ne egyél előtte, mert a vércukrot is megmérik (minden vérvételnél) és esetleg módosíthatja az eredményt ha eszel, az pedig sok kellemetlen és felesleges további vizsgálathoz vezethet. Terheléses vércukor az más, azt a 20. hét után nézik, akkor csak a vércukrod érdekli a dokit, ez most egy átfogó ellenőrzés lesz!
18 hetes + 19 hós
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!