Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33 hetes vagyok már 20 kilót...

33 hetes vagyok már 20 kilót híztam éjjel nappal édességet eszek. Nem bírom megállni?

Figyelt kérdés

ugye nem lesz baja a babámnak?segítsetek lécci aggódom

csak az édeset kívánom semmi normális kaját:(

nem fog meghalni vagy ilyesmi ..

2012. ápr. 24. 08:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én is kb. így voltam a terhességem végefelé, de mondjuk szerencsére ettem mást is. (Hála a férjemnek!)

Próbálj viszont egészségeset is becsempészni az édességek közé. Pl. keverj gyümölcsjoghurtba túrót, banánt törj össze túróval és zabpehellyel, reszelt almához keverj darált diót. Néha egyél aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat is. Nekem kifejezetten mogyorós csokira volt étvágyam (sőt, ez a mai napig megmaradt), szerencsére igazi mogyoróval tudom húzni az időt a csokiig. Valaki írta a gyümölcsöket, hogy arra van szüksége a szervezetednek, ilyenkor szerintem sokkal vidámabb sokfélét összekeverni, beletenni mazsolát, pirított diót, mogyorót - ez is van olyan édes, mint az igazi édesség.

És az is lehet, hogy szomjas vagy, néha én is édességet kívánok, pedig valójában szomjas vagyok.

Fel a fejjel, próbálj kicsit trükközni!

2012. ápr. 24. 13:47
 12/20 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek annak is aki kedvesen válaszolt meg annak is aki nem

harmadik gyerek az első kettővel is sokat híztam, igaz ott nem volt édesség...ott sós volt:))) szülés után 4 hónappal már visszamentem az eredeti 58 kilómra

a férjem nem szól semmit azt mondja legalább van mit fogni ő utálja, hogy alapban csontkollekció vagyok...

köszi mindenkinek

2012. ápr. 24. 14:05
 13/20 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy nem bírod megállni. Gondolj a babádra :)

Ha ennyire kívánod az édeset, érdemes lenne egy cukrot nézni nálad, hogy minden rendben van-e.

2012. ápr. 24. 16:21
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Szegeny kerdezo szerintem pont nem az alpari,kioktato valaszokra volt kivancsi...elso vagyok,a 28 kg-ot hizo...en nem tudtam megallni,pedig tisztaban voltam vele hogy nem jo (kozepiskolaban tanitok biologiat).Egyszeruen fizikailag voltam rosszul....Igy ettem,hozzateszem nem otthon szultem,kismamat b...ogatni a sulya miatt csak otthon szokas...Engem egyetlen egyszer nem allitott a merlegre a vedono es nem idegesekedtem meg azon is,hogy valamelyik szuper kismama nalam kevesebbet hizott.Egy darab terhessegi csikom nem lett,a kisfiam 3400 g-al szuletett,nem oriasbebi es egeszseges mint a makk.Sot meg a ferjem is velem maradt.Hangsulyozom megegyszer,tudom nem ez a kovetendo pelda,de ezert valakit leszolni,lenezo modorban valaszolni(foleg nev es arc nelkul) azert meg sem kene...Kedves kerdezo,Neked kivanok tovabbra is kitartast,boldog perceket a harmadik babucidhoz:-)
2012. ápr. 24. 21:00
 15/20 anonim ***** válasza:
Utolsó: a sok hízás nem jó, és nem kifogásokat kellene keresni, hanem egyszerűen megállni a kajálást. Hidd el, én is meg tudnám enni a csokit, édességet, sütiket, mégsem teszem, mert nem szabad. És nem kifogásokat gyártva tömöm magam, hanem szem előtt tartom, hogy mi a jó a babámnak.
2012. ápr. 25. 09:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem tudtad megállni (28 kg-ot hízó kismama), nem kel azt a képet vetítened bárki elé, hogy ez jól van így. Mivel 8 éve szoktam le a dohányzásról minden segítség nélkül egyik napról a másikra, én ehhez tudnám hasonlítani: hidd el, csak akaraterő kérdése. Én is magamba tudnék tömni édességet, ha megkívánom, meg is teszem, de mértékkel! És ezen van a hangsúly, nem azon, hogy meg kellene vonni magunktól bármit is, de ha csokit kívánok, eszek 2-3 kockát pl.

Ha valaki felteszi itt a kérdését, azért tisztában lehet azzal, főleg egy ilyen kérdés esetén, hogy fog kapni hideget-meleget. Én agrármérnök vagyok, és ha bioszt tanítasz, megérted a párhuzamot, hogy pl tejelő szarvasmarhánál a takarmányozás a vemhesség utolsó 2 hónapjában, de fokozottan az utolsó 3 hétben határozza meg nagy mértékben az ellés lefolyását, a boci életképességét, és a tehén majdnem 1 éves tejtermelését...

Kint más a rendszer, itt sokkal többet foglalkoznak a kismamák egészségével, néha túl sokat is, de nálunk a kicsit más életmódot folytatnak az emberek és jobban benne vannak a táplálkozási problémákból adódó gondok: cukorbetegség, toxémia stb.

30 hetes kismama

2012. ápr. 25. 09:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, az orvosférjes vagyok, mi pl. azért nem vagyunk még külföldön a férjemmel mert tudja, és én is tudom, hogy mennyivel jobb a magyar terhesgondozás, mint az európai átlag... A kismama súlya NAGYON fontos, 28 kilót hízni nem jó, és igenis veszélyes. Az, hogy ezt neked nem nézték a legkevésbé sem említhető pozitívumként. A leküzdhetetlen édességvágy pedig cukoranyagcsere-zavarra utalHat, ahogy már írtam én is és más is, és kivizsgálandó.
2012. ápr. 25. 09:39
 18/20 A kérdező kommentje:

ú én sajnálom, hogy így elmérgesedett ez a kérdés

azóta próbálom megállni és sikerül is csak ne veszekedjünk...:)

2012. ápr. 25. 14:36
 19/20 anonim ***** válasza:

A 11. válaszoló vagyok. Kicsit utána olvastam a dolognak, és azt találtam, hogy lehet magnézium és C-vitamin hiány is. Nem csak és kizárólag cukoranyagcsere zavar, persze ez is lehet az oka, de gondolom ez a terheléses cukor vizsgálaton kiderült volna, vagy gyanús lett volna valami.

Írtad, hogy amúgy meg csontkollekció vagy. Lehet, hogy a szervezeted raktározni akar a szoptatás idejére, ezért kívánod a szénhidrátokat. Végülis így vagyunk kitalálva, csak most már nem kell raktározni, mert mindig minden táplálék elérhető. Kár, hogy ezt a szervezetünk még nem tanulta meg...

2012. ápr. 25. 16:28
 20/20 A kérdező kommentje:

lehet neked van igazad kedves utolsó

az a durva, hogy annyira nem látszik rajtam, olyan mintha most lennék átlagos alkatú..tényleg nagyon sovány vagyok amúgy és normál esetben sosem eszem édeset mert nem kívánom

lehet most raktároz valóban

2012. ápr. 26. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!