Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt okozhat nagy...

Terhesség alatt okozhat nagy bajt a kezeletlen hüvelygomba?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki félreértene,természetesen rendszeresen járok orvoshoz és a dokim is tud a problémámról,viszont nem tud mit felírni a bajomra!Én már teherbeesés előtt is sokszor küzdöttem ezzel a problémával és akkor mindig kaptam gyógyszert,ami hosszabb-rövidebb időre megszüntette a panaszokat,de mindig újra visszajött.Most,hogy terhes vagyok szinte az első naptól kezdve jelentkeztek a gombás tünetek,viszont a dokim nem tud mit felírni rá.Én nem Magyarországon élek ás itt nálunk jóval kevesebb készítmény létezik erre a problémára.Létezik egy gyógyszer,ami eddig elég jónak bizonyult,viszont azt terhesség alatt nem lehet alkalmazni,kb az egyetlen,amit terhesség alatt fel szoktak írni az a Canesten,viszont nálam ez is ki van zárva,mert korábban már próbálkoztam vele és kiderült,hogy allergiás vagyok rá.2 hete voltam orvosnál,említettem neki,hogy enyhe viszketésem van,de nem tudott mit adni rá,ezért annyit tanácsolt,hogy figyeljek a táplálkozásra,kerüljem a cukrot és az élesztőt,valamint fogyasszak sok élő flórás joghurtot.Én mindezeket be is tartom,de a dolog egyre rosszabb,már folyásom is van.:( Jövő héten megyek megint orvoshoz,de attól félek,hogy megint nem kapok majd gyógyszert.Nagyon kellemetlen már ez az egész és a babámat is féltem.Még nagyon az elején tartok a terhességnek,csupán a 9. héten.Nem tudom,hogy fogom kibirni a 9 hónapot,ha nem kapok semilyen kezelést!Mit tehetnék ebben a helyzetben?Kell-e aggódnom a babám egészsége miatt?

2012. ápr. 21. 22:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Elég gusztustalanul hangzik, de az élő flórás joghurttal ha bekened a hüvelyedet egy picit (ujjaddal picit benyúlsz), az segíthet a viszketésen és talán a folyást is csökkenti.

Vannak homeópátiás szerek a gombára, ezek terhesség alatt is alkalmazhatók, keress rá a neten.

2012. ápr. 21. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem remiszteni akarok, de az a gond, hogy a kezeletlen huvelygomba bevonzhatja a bakterialis fertozest is, legrosszabb esetben a felszallo tertozes pedig burokrepedest is idezhet elo.

Az orvosom mondta, szerintem a dokidnak meg kellene oldania valahogy a dolgot mefis.

A candida dieta tenyleg jo, olvass utana, csinald jol, de kezeles is kellene.

Es az a gond, hogy vannak hazipraktikak is, de hiaba, mert terhesseg alatt ezek nem javasoltak.

2012. ápr. 21. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__54176..

előző vagyok, ebben a kérdésben le vannak írva a homeós szerek

2012. ápr. 21. 22:34
 4/8 A kérdező kommentje:
A joghurtos kenegetést már alkalmazom egy ideje és a viszketést enyhítette is,viszont a folyáson nem igazán segít!:(
2012. ápr. 21. 22:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Én ellőttem egy Canesten kombit a terhességem közepe táján, és utána szerencsére nem volt bajom. A harmadik trimeszterben okozhat gondot, ha már nem zár olyan jól a méhszáj és bekerülhetnek a babához a nemkívánt cuccok. A terhesség első harmadában okozhat sajnos akár vetélést is a fertőzés, meg a különféle gyógyszerek is, úgyhogy szerintem ha az első harmadban vagy, akkor nem szabad kísérletezni. De ne egyél nagyon élőflórás joghurtot, meg lágy sajtokat sem.
2012. ápr. 21. 23:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáld ki a protexin gynophilust, nekem egyedül ez segített ilyen gondokon! :) Hátha...

37 hetes kismama

2012. ápr. 22. 00:29
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem volt ez is, bacis is, a gyógyszerek(klion, canesten) ideig-óráig hatottak, de nem véglegesen, aztán itt javasolta valaki a fokhagyma kúpot. és a viszketés másnapra elmúlt és utána én is joghurtoztam, vitagyn-c krémeztem meg hetente ismételtem később, (első héten kétszer, utána már csak 1x)

lényegében két megpucolt és nagyon-nagyon alaposan megmosostt (pl intim lemosóval, koszt kapard le, végét vágd le stb azaz tök steril legyen, nem ütődött vagy penészes) fokhagymát cérnára fűzöl ( nagy csomóval a végén és jó hosszú kihúzó szárat hagyj utánuk de van aki parás és mindezt gézbe tekerve csinálja) azaz csinálsz belőle lényegében egy tampont. Ezt felhelyezed éjszakára és másnap kihúzod (nekem egyszer pici csomótól bent maradt az egyik de ki lehet bányászni) :)

Nem csíp, nincs mellékhatása, de csak akkor használd ha totál zárt a méhszáj ( ja és nem sérült/gyulladt a hüvelyed, mert akkor lehet pici csípés meg irritáció de akkor max ha bármit érzel, kiveszed)

a homeos cuccok is jók, abban is sok fokhagymás

2012. ápr. 22. 11:49
 8/8 anonim ***** válasza:

A joghurtot hagyd a fenébe. Előtte teafaolajjal bekent tampont rakj fel esténként pár napig, s utána a baktériumpótló joghurtot szintén tamponnal.

Cseppent teafaolajat a bugyidba, vagy betétedbe is. A teafaolaj kiirtja a gombát.

Remélem használ nálad. Nálam használt, de legutóbb, amikor terhességkor újult ki, a viszketés múlt, de a gomba maradt, most Canesten kúrán vagyok, félidős vagyok, kezelni kell.

Természetes úton nem szülhetsz fertőzéssel, mert a baba megfertőződik.

Próbálj más dokihoz menni, ha a mostani tanácstalan.

A candida diéta lenne az egyedüli megoldás, ami hosszú távon kiiktatná belőled a túlszaporodást, de azt terhesen nem lehet csinálni. Amúgy is nagyon kemény, nem sikerül mindenkinek, komoly elhatározás kell hozzá.

2012. ápr. 22. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!