Mi az a normális segítség, amit egy terhes elvárhat a családtól? Bővebben lent.
Tudod egy kívülállónak (mármint annak aki nem várja a bábát) nem ekörül forog minden gondolata. Nem akarom védeni tesódat, de nyilván még fiatal(ka), megvan a saját élete, persze örül Neked/Nektek, de ne várd el, hogy ő is lázban égjen, és vásároljon,meg a babaszoba rendbetételén járjon az esze.
Nem tudom én vagyok-e fura gondolkodású, de engem kifejezetten idegesít ha bárki a családból itt sertepertél, pedig alig múlt 1 éves a lányom és 20 hetes várandós vagyok a tesóval, férjem folyton dolgozik, úgyhogy elképzelheted, hogy elkel a segítség, de én nem veszem igénybe. Nagyik, tesók feladata,hogy felünk örüljön, amit meg is tesznek, de nem kell vásároljanak, meg cipekedjenek meg takarítsanak helyettem. Megoldom, pedig sokszor nem egyszerű. Mi vállaltuk a babát, nem lehet elvárni,hogy másnak ezzel Te plusz feladatot csinálj.
Nekem ez a véleményem.
Boldog babavárást!
A húgod viselkedése nem szép. De nem értem,hogy miért kell az egész családnak a terhest körül ugrálni?
Régen sem segített senki a kismamának sem vásárolni,sem takarítani. Legfeljebb a férje tette ezt.
Baba holmit is csak akkor adtak,amikor már a kicsi megszületett és meglátogatták.
előre adni és megvenni is csak éppen a legszükségesebbet célszerű,mert nem tudod a mérete. A picik nagyon gyorsan kinövik a cuccaikat.
A kérdésre elég tág a válasz, kinek hogy, de az biztos, hogy a gyerek, akit szülök, az enyém, meg a férjemé, nem pedig a tágabb családé.
Nálunk is van olyan a családban, aki abortáltatta a saját magzatát, másnak a gyerekével meg anyának hívatná magát.
Megmondom őszintén hogy én sem segítettem a húgomnak , amikor terhes volt mert gondoltam, hogy a párja elvégzi a háztartási munkákat. Elég sajnálatos, ha ez nem így van. Én sem álltam neki terhesen nagytakarítani, ha a párom megcsinálta akkor jó, ha nem akkor meg az is jó.
Nem tudom, hogy ő ezt hogy vette, lehet hogy elvárt volna segítséget de egyébként ha kérte volna akkor segítettem volna neki bármiben. Pl mi is lakást festettünk amikor kb 4-5 hónapos terhes voltam és én ugyanúgy festettem a párommal együtt. Senki nem jött segíteni. De nem is hívtunk senkit.
Szóval azt akarom belőle kihozni, hogy ez még önmagában hagyján. Majd ha megszületik a baba , akkor lesz inkább fontos, hogy segítsen, néha vigyázzon rá amíg te mondjuk leugrasz a boltba vagy ilyesmi. Az is lehet hogy kapsz még tőle ajándékot a baba születésekor! Lehet hogy gyűjtöget...nem tudom.
Barátnőmtől kaptam a kiságyat, amit a férje és a szomszédja hozott át hozzánk és ők is hozták be. Én szabadkoztam, mire közölték, hogy terhes vagyok és bár nem ők a gyerekem apja, de a terheseknek minden jobb érzésű ember segít.
Igazuk van. Nem csak a buszon kellene átadni a helyet egy nagy pocaknak, de az élet többi területén is meg kéne kapnia a segítséget.
A nagyi nyugdíjból él
a tesód saját gyerekre gyűjt így pár ruginál többet reálisan el se várhatsz.
Ő is szülni pár éven belül érthető hogy tartalékol és nem a ti gyereketekre költ.
Az hogy fel se ajánlja hogy bármi más módon segít nem szép de hát nem is legyen elvárás hogy a rokonok fessenek, vasaljanak a babára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!