A terhességem alatt 1 hüvely vizsgálat! Szerintetek baj ez? 38hkm
Figyelt kérdés
Holnap kezdem a 38hetet és eddig csak a terhesség legelején volt hüvelyi vizsgálatom kenetvétellel egyébként meg csak ultrahangos!A nőgyógyásznál a 36héten voltam utoljára és azt mondta most már csak NST-re kell járnom mert ott úgy is kiderül ha probléma van!Se méhszáj értéket nem nézett,se streptococcust..Amúgy nagyon kedves orvos,de ő is úgy van vele ha nincs panasz ne háborgassuk..2012. ápr. 19. 18:48
1/7 anonim válasza:
Szia nekem is eddig csak egy huvelyi vizsgalatom volt az elejen!En most jarok a 34 hetben es jovoheten megyek a dokimhoz!Szerintem o sem fog megvizsgalni csak Uh-val!Szerintem ez nem gond!Amugy hol laksz?Ki a dokid?
2/7 anonim válasza:
Nekem minden alkalommal csinál hüvelyvizsgálatot, és a méhszájat is nézi. Uh eddig 4 alkalommal volt. 37 hkm Nem baj sztem, ha nem vizsgálgat, örülj neki, én is jobban örülnék. Nekem pont ma volt kenet vétel streptococcus-t néznek.
3/7 anonim válasza:
Ha minden rendben, tehát panasz mentes vagy, semmi nem utal nyitott méhszájra, jobb ha nem nyúlkálnak. Csak felesleges háborgatás, ami beindíthatja a szülést is akár. Lehet furcsa, mert régen más mentalitás volt a jellemző, de az orvostudomány folyamatsoan fejlődik változik, tudja a doki mi a dolga, bízz benne.
4/7 anonim válasza:
Én havonta mentem nőgyógyászhoz és kb a 30.hétig mindig megvizsgált.És ha jól emlékszem a 28.héten veszik a kenetet akkor nézik a streptococust.Ezt kötelező megnézni mert különben a kórházban honnan tudják majd szülés előtt hogy kell e adni infúziót.Ha hüvelyi úton szülsz akkor a baba el is kaphatja.Én is kaptam mert nálam találtak.Én mondjuk mindig megnyugodtam mikor megvizsgált akkor legalább tudtam hogy minden rendben.
5/7 anonim válasza:
38 hetes vagyok, nekem sem volt még hüvely viszgálat, kenetet viszont 36 hetesen vettek, szerencsére negatív. Én is furcsállom, de hetente járok ctg-re, gondolom, ha lenne valami gyanú, hogy kinyílt a méhszáj, megnéznék. Én sztk-ba járok.
6/7 anonim válasza:
Dehogy baj, sok helyen ez a protokoll. Ennyi. :)
7/7 anonim válasza:
Hát protokoll ide, vagy oda, de én nagyon örültem, hogy akárhányszor látott az orvosom, mindig meg is vizsgált. A méhszáj észrevétlenül is ki tud nyilni. Nálam így történt. Eszembe sem jutott volna, amíg az orvos nem mondta. A kenet vizsgálat pedig tényleg kell, mert ha nincs negatív papírod, akkor kapja a baba születése után az antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!