Normális ha nem hallottunk szívhangot a védőnőnél?
Sziasztok!
24 hetes terhes vagyok és most jöttem meg a védőnőtől, és nagyon izgatott vagyok mert néztünk szívhangot de nem hallottuk. A védőnő annyit mondott, hogy még pici, majd talán a kövinél. Normális hogy nem hallottuk?
Hát nekem a doki nézett a 16.héten, és akkor hallottuk.Van, amikor elbújik és nem hallani, mert a doki is azt mondta: "megpróbálunk vadászni szívhangot,de ha úgy fekszik nem halljuk majd"
Szerintem ne izgulj, már biztos érzed a mocorgását, úgyhogy nem lehet gond.
19hkm
Pici?24 hetesen ez érdekes.
Én 10 hetesen amikor voltam a védőnél akkor simán hallottuk a szívhangot.Persze ez nem azt jelenti,hogy valami baj van.
Nyugodj meg legközelebb már biztos hallani fogod.
Én is ma voltam csak én 22 hetes vagyok.
Mi is alig találtuk meg. Mondtam a védőnőnek,hogy egészen lent érzem mozogni,ő meg a köldököm környékén keresgette a szívhangot.A baba közben olyanokat rugdosott,hogy csak na. Azt mondta ha lent mozog,akkor ott a lába van és nem a mellkasa.
A végén mégis nekem lett igazam és ott találta meg ahol mutattam neki.
Azt mondta,hogy nagyon huncut ez a baba és amit régen az iskolában tanult,azt cáfolta meg,mert ilyenkor már fentebb kell lennie a szívhangnak.
Hát vannak ilyenek. Lehet,a Te babád is csak bújócskázott. Ha mocorog,biztos minden rendben van.
Boldog babavárást!
Már bocsásson meg minden felkészült védőnő, hogy ilyet írok, de én nem éretettem egyszerűen, hogy ő mit keres rajtam szívhangot? Kb. 1 perc volt mindig mire nagynehezen megtalálta, addig meg a frász kerülgetett, hogy valami baj van? Ált. a védőnőknél nem al egjobb szerkezetek vannak, és azért egy szülész-nőgyógyász nemhiába tanul 5 évet orvosin, meg utána még jópár évig, flottul vágják hol a baba , merre keresse a szívhangot?
Na, bocsi a kitérőért. Szóval nagyon valószínű, h a Te védőnőd sincsen a legjobb felszereléssel ellátva, csak a "bűvészmutatványt" akarja elővarázsolni. Az a lényeg, hogy TE érezd, hogy mozog-e?
Tisztelet a kivételnek, de az én védőnőm se valami tapasztalt. Lehet, hogy tanulta az iskolában, de nekem ő eddig még nagy segítségemre nem volt. Nagyon aranyos, de semmi újat nem tud mondani.
Ne izgulj, ha az orvos nem találta volna a kicsi szívét, az gond lenne, de így (főleg, hogy mozogni is érzed) ne aggódj!
Egyszerű, minden bababoltban kapható Angelsound szívhanghallgatóval 12 hetes babának simán megtalálom a szívhangját, nem csak a sajátomnak, másnak is. És nem vagyok szakképzett.
A védőnőd ismét bebizonyította számomra, hogy lehet, hogy élnek valahol felkészült, aggyal is rendelkező védőnők, de nem ebben a naprendszerben.
Tényleg nem értem, mi a bánatra kapnak fizetést!! Más munkahelyen aki ennyire analfabéta, már rég kirúgják. Ezeket meg fizetik. Döbbenet.
Szia!
Nekem már 2 éves a lányom, de a védőnőnk egyszer sem nézett szívhangot, szóba sem hozta! Nézett vizeletet, súlyt, kérdezte van-e valamilyen panaszom, ez havonta volt. Ő is eljött amíg kismama voltam vagy 3x hozzám és ennyi. Még egy értelmes tanácsot nem adott, pedig már nem fiatal.
Még szerencse, hogy nem nézett, mert úgy mint téged kedves kérdező a frász kerülgetett volna addig, amíg nem láttam volna az uh-n! Az pedig a babának sem jó, ha ideges vagy!
Szerintem menj el a dokidhoz és mond meg neki, hogy a védőnőd nem talált szívhangot, és szeretnél egy uh-t mert nyugtalan vagy emiatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!